Biznis

Bar-kod konačno odlazi u prošlost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Do sada su kasirke prilikom kupovine koristile bar-kod za skeniranje proizvoda. Sada, međutim, crtični kod nestaje s proizvoda što može biti prednost i za kupce, piše Fenix magazin.

Bar-kod, koji je dosad skeniranjem otkrivao informacije o proizvodima, bit će zamijenjen takozvanim “2D bar kodom”, odnosno QR kodom.

Mnogi su već upoznati s QR kodom, takođe poznatim kao 2D kod. Postoje čak i aplikacije za pametne telefone koje mogu čitati kodove i otkrivati ​​informacije ili otvarati linkove na web stranice.

U QR kodovima može biti sačuvano više informacija nego iza crtičnog koda zbog “složenog uzorka”, objašnjavaju njemački mediji.

Kupci takođe mogu skenirati QR kod kako bi dobili informacije o proizvodima. To kupovinu čini interaktivnijom i informativnijom.

Autor: biznisinfo.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno