Zabava

Balkanerosi oduševili publiku u Zagrebu

Balkanerosi
Balkanerosi
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Balkanerosi oduševili publiku u Zagrebu – Na prvoj etapi ljetne festivalske turneje zenička etno-pop-rock grupa Balkaneros nastupila je na poznatom zagrebačkom Ces’t is d’Best festivalu, a već narednog vikenda slijedi dobojski JezeRock, prvo izdanje novog zanimljivog festivala u BiH.

Nakon što su u proljeće postavu obogatili dodatnim instrumentima, zenički Balkanerosi su odmah počeli raditi nove pjesme za svoj drugi album. Suprotno čestoj praksi da to označava dužu koncertnu pauzu, grupa je odlučila da ljeto iskoristi i za nastupe na probranim festivalima u cijelom regionu.

Prvi se već dogodio. Kao jedini predstavnik iz BiH, Balkaneros je 29. maja zasvirao na jubilarnom dvadesetom Ces’t is d’Bestu u Zagrebu, na kojem je koncertne prostore na otvorenom dijelio sa oko 700 izvođača iz cijelog svijeta.

– Bilo je to sjajno iskustvo, – kaže lider grupe, Haris Abdagić. – Većina festivala je žanrovski usko određena i svira se za publiku, uglavnom lokalnu, koja zna šta ih očekuje, koja je unaprijed upoznata sa izvođačima i njihovim radom. U ovom slučaju sve je drugačije. Imate i puno turista sa najraznolikijim muzičkim sklonostima i slučajne namjernike koji mogu samo proći ili zastati privučeni vašom muzikom. To je vrlo nemilosrdna okolnost i, zbog toga, sa ponosom mogu reći da su pjesme Balkanerosa položile veliki ispit. Privukli smo ih i da slušaju, i da plešu, čak i da pokušaju pjevati s nama nešto što čuju prvi put, pa smo i mi na neki način oduševljeni publikom.

Već narednog vikenda grupa Balkaneros će nastupiti i na prvom JezeRock festivalu u Doboju, čiji se program održava 3. i 4. juna na popularnom izletištu Goransko jezero nadomak grada. Riječ je o novom atraktivnom muzičkom događaju u BiH, koji povezuje dnevnu zabavu na plažama, kampiranje i zanimljive koncertne sadržaje.

Balkaneros će svirati prvoga dana, u petak, kada su još na rasporedu lokalni bendovi Dick Is Dead, Poručnici i Magaza Jam Trio, te sarajevski Skroz i zagrebački Brkovi, a na DJ sceni će zabavu voditi još jedan zenički izvođač, Feđa Knajdl.

Inače, u subotu nastupaju Dilan Dog, Ispad, Wheady Mile, Sopot i Atheist Rap, što potvrđuje da dobojski festival već na startu zaslužuje veliku pažnju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno