Kultura

Balet za nilske konje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U VIP salonu Gradske arene Zenica premijerno izvedena dječija predstava BALET ZA NILSKE KONJE.

Ova predstava namijenjena je djeci uzrasta od tri do deset godina, iako u njoj može uživati i nešto starija publika. S obzirom na to da djeca u toj dobi upijaju sve što je oko njih, vrlo je važno paziti na ono što im se prenosi, a najvažnije je učiti ih bitnim i korisnim životnim lekcijama. Ovdje se, na djeci prilagođen način, govori o prijateljstvu i problemima koji nastaju u toj zajednici, o zaduženjima koja djeca moraju ispuniti. Želimo pokazati kako nije dobro od problema bježati već se s njima suočiti, rekao nam je reditelj predstave Miroljub MIJATOVIĆ.

Kroz simpatične, humoristične i zanimljive likove koji progovaraju o prijateljstvu, obavezama, razlikovanju istine i laži, na djeci prihvatljiv i zanimljiv način, predstava prenosi jasnu poruku kako od problema ne treba bježati, već ih treba pravovremeno rješavati.

Likovi iz predstave su simpatični, humoristični i zanimljivi i djeci drže pažnju. To su nilski konji Jogi i Gogi te njihova dreserica Marica, koje igraju Ahmed JAŠAREVIĆ, Ismar SPAHIĆ i Lamija SALIHOVIĆ.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno