Zenica

Bajramski prijem u Medžlisu Islamske zajednice Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bajramski prijem u Medžlisu Islamske zajednice Zenica – Medžlis Islamske zajednice Zenica organizirao je tradicionalni bajramski prijem za predstavnike vjerskih, kulturnih i  obrazovnih instucija te predstavnike političkih stranaka i vlasti grada Zenice i Zeničko-dobojskog kantona. Sve je goste pozdravio glavni imam Jakub ef. Salkica.

-Hvala vam što ste danas s nama, drugi dan Kurban-bajrama, kada su radost i sreća jaki i kada iz dubina naših duša svjedočimo vjeru u jednog, jedinog Boga. Drago nam je da s vama možemo podijeliti veliku radost Kurban-bajrama, da sa nama, u duhu tradicije, podijelite ovu zajedničku duhovnu radost – kazao je efendija Salkica, koji je svim vjernicima islamske vjere čestitao Kurban-bajram.

Istakao je i da su misli i dove sa braćom i sestrama koji obavljaju petu islamsku dužnost – hadž.

-Muslimane hadž neprestano podsjeća na zajedničke korijene ljudskoga roda – bez obzira na njihovo porijeklo, boju njihove kože i društveni status. Bijela, jednostavna odjeća koju hadžije nose podsjeća nas da smo, i kada smo sakriveni ispod skupih odijela, samo ljudi – stvoreni od jednog čovjeka i od jedne žene – napomenuo je Salkica.

“Jedinstvo u različitosti“, poruka je hadžija koja, kako je istakao, nažalost “sve češće biva zaglušena onim drugačijim, koji siju strah od drugoga“. A to je, dodao je glavni imam, zabrinjavajuće.

-Zato je naše jedinstvo u različitosti, i u ovom trenucima radosti, najbolji odgovor onima koji bi da manipulišu i da nas udaljavaju jedne od drugih – poručio je.

Goste je pozdravila i Amna Sofić, predsjednica BZK “Preporod“ Zenica, čiji je orkestar prigodnim muzičkim numerama, uveličao ovaj prijem, koji je vodila glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Sabina Kulenović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno