Politika

Bajramska čestitka: Iman i jedinstvo su najbolji odgovor na svaki teški izazov

Bajramska čestitka: Iman i jedinstvo su najbolji odgovor na svaki teški izazov – Muslimani u Bosni i Hercegovini, kao i širom svijeta, dočekuju Ramazanski bajram kojim se obilježava kraj ramazana, odnosno posta.

Ovog ramazana suočili smo se s pošasti pandemije koronavirusa koja nas je stavila pred velike izazove. U mjesecu posta, oprosta i jačanja imana, morali smo se odreći dnevnih i teravih namaza u džamijama, zajedničkih iftara i druženja, ali smo, hvala Bogu, izdržali i ovo iskušenje, složno i poštujući preporuke zdravstvene struke i Islamske zajednice u BiH. Pokazali smo da su iman i jedinstvo najbolji odgovor na svaki teški izazov. Ostanimo takvi i u dane Bajrama, ali i nakon blagdana, kako bismo iskorijenili ovu globalnu pošast.

Na Bajram se prisjetimo i proučimo Fatihu našim šehidima koji su u odbrani domovine Bosne i Hercegovine od agresije dali svoje živote. Odajmo počast svim gazijama i časnim braniteljima koji su dali nemjerljiv doprinos u plemenitoj borbi za opstanak naše vjere i države Bosne i Hercegovine, a prisjetimo se i prvog predsjednika RBiH, rahmetli Alije Izetbegovića.

Želimo da Bajram dočekate u blagostanju i izobilju te da bajramsku radost podijelite sa najbližima, prijateljima i komšijama, kako nalaže naša vjera i tradicija.

Bajram šerif mubarek olsun!

SDA Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem