Ostali sportovi

Bajramović drugi u Sloveniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, sa tri svoja člana učestvovalo je na 7. međunarodnom novogodišnjem šahovskom turniru za osobe sa invaliditetom u Sloveniji.

Prenosimo vam u cjelosti njihov Izvještaj sa ovog turnira:
„Na osnovu Odluke Upravnog odbora Udruženja od 21.11.2014. godine, šahovska ekipa našeg Udruženja u sastavu: Bajramović Halid, Topalović Sefija i Krišto Oliver
u periodu od 04.12. do 06.12.2014.godine učestvovala je na 7. Mednarodnom novoletnom turniru v šahu u Sloveniji. Turnir je održan u Zavodu Prizma, Ponikve kod Ljubljane. Ekipa je bila smještena u objektu Društva paraplegikov Ljubljanske pokrajine u Semiču. Na turniru je učestvovalo 39 šahista iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Igrao se pojedinačni turnir od sedam kola sa tempom igre od 10 minuta po igraču.

Pobijedio je gosp. Planinc Edo, iz Slovenije sa 7 poena, a drugo mjesto sa 6 poena zauzeo je predstavnik BiH, član Udruženja iz Zenice gosp.Bajramović Halid sa 6 poena a treće mjesto sa 5 poena je zauzeo takođe predstavnik BiH – iz Saveza paraplegičara RS, gosp. Soprenić Momčilo. Naš Halid Bajramović je za drugo osvojeno mjesto dobio pehar i brošure, te za naše udruženje također pehar, rukotvorine članova zavoda Prizma i informativne brošure. Ekipa našeg udruženja ističe ljubaznost domaćina objekta Društva paraplegikov Ljubljanske pokrajine u Semiču gosp. Sabljaković Jasmina i gosp. Srećka, takođe i osoblja Zavoda Prizma. Lijep ispraćaj našim članovima – šahistima, je priredio župan općine Dobrepolje, gosp. Janez Pavlin“.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno