Info

Autoceste FBiH: Privremena izmjena režima saobraćaja

Podijeli ovu vijest:

Privremena izmjena režima saobraćaja – Zbog izvođenja sanacionih radova na M-17, od Tarčina do Bradine, tranzitni saobraćaj se preusmjerava na jednu kolovoznu traku novoizgrađene poddionice autoceste Tarčin – Ivan, bez naplate cestarine na dionici od Vlakova do Bradine

Na zahtjev izvođača radova, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja, radi izvođenja sanacionih radova na magistralnoj cesti M-17 koji su potrebni kako bi se cesta vratila u prvobitno stanje prije zimskog perioda nakon izgradnje poddionice autoceste na Koridoru Vc Tarčin – Ivan.

S tim u vezi, na dijelu od raskrižja u blizini naplatnih kućica u Tarčinu do novoizgrađenog kružnog toka na Bradini, tranzitni saobraćaj će sa magistralne ceste M-17 biti preusmjeren dvosmjerno na jednu kolovoznu traku novoizgrađene poddionice autoceste Tarčin – Ivan.

Radovi će se izvoditi u periodu od 23.09. najkasnije do 30.10.2022. godine.

Za lokalno stanovništvo saobraćaj će se odvijati na magistralnoj cesti M-17.

Budući da se radi o izrazito prometnoj dionici magistralne ceste, poučeni ranijim negativnim iskustvom prilikom odvijanja saobraćaja jednom trakom, neophodno je bilo napraviti privremenu obustavu saobraćaja na ovom dijelu magistralne ceste, te privremeno preusmjeriti tranzitni saobraćaj na novoizgrađenu poddionicu autoceste Tarčin-Ivan, kako bi u što kraćem vremenu izvođač mogao završiti neophodne sanacione radove na magistalnoj cesti M-17.

Radovi koje će izvođač izvesti na magistalnoj cesti M-17 se odnose na vraćanje u prvobitno stanje i uklonjanje ranije izvedene devijacije na dijelu magistralne ceste ispod izgrađenih mostova M1 i M2, sanacija dijela ceste u blizini tunela Ivan na M-17, te izrada propuste ispod obje trake magistalne ceste za odvodnju površinskih voda sa autoceste do recipijenta.

Vlada FBiH je danas donijela odluku o davanju saglasnosti na privremenu obustavu-suspenziju naplate cestarine na autocesti na dionici od Vlakova do Bradine odnosno “dizanju rampi” na naplatnim mjestima Sarajevo zapad, Lepenica i Tarčin za vrijeme trajanja radova.

Press JP Autoceste FBiH

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno