Zenica

Autobuska stanica u Zenici još uvijek blokirana, radnici najavili žalbu na rješenje suda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Iza vozača Zenicatransa – prevoz putnika su i dva neuspjela štrajka glađu jer nisu uspjeli doći do svojih zahtjeva, a posljednji štrajk su prekinuli jer je, kako su kazali, gradonačelniku Kasumoviću svejedno i da svi umru od gladi.
Inicijative vijećnika da se pomogne radnicima Zenicatransa preko amandmana kojima bi im se uplatilo tri miliona KM za plaće, sredstva za rad, dio poreznog duga, izmirenje obaveza prema dobavljačima i nove vozne jedinice, nisu naišle na razumijevanje u Gradskom vijeću kada je Kasumović povukao Prijedlog Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu i predložio Odluku o privremenom finansiranju, što nije usvojeno.

Predsjednik Sindikata Zenicatrans Huso Sarvan je izjavio da su najave Kasumovića za deblokadu stanice samo riječi.

“On je više puta najavio deblokadu pa do nje nije došlo. Neka nam pošalju dokument zvanične institucije po kojem mi moramo deblokirati stanicu i mi ćemo to odmah uraditi. Nemamo s čim raditi i zbog toga je stanica blokirana, ali svi radnici dolaze na svoja radna mjesta”, kaže Sarvan.

Jučer su održali i sastanak sa granskim sindikatom saobraćaja i veza s kojim su dogovorili dalje aktivnosti, a ponuđena im je i pravna i savjetodavna podrška.

Shodno Odluci Općinskog suda u Zenici da radnici Zenicatransa imaju 15 dana za deblokadu stanice, oni su odlučili iskoristiti zakonski rok za žalbu te će ona narednih dana biti upućena i to zato što zbog nedostatka komunikacije s granskim sindikatom nisu imali pravo izjašnjavanja pred sudijom.

Dnevna šteta po ovom preduzeću prema posljednjim i zvaničnim informacijama direktora Darmina Terzića iznosi od 1.800 KM do 2.200 KM, a ne kako se prvobitno govorilo o iznosima blizu 20.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno