Nogomet

AUDIO+VIDEO+FOTO: Čelik-Vitez 1:0 – poslušajte PRESS nakon utakmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

AUDIO+VIDEO+FOTO: Tri boda za spas ostaju na Bilinom polju – Čelik-Vitez 1:0 – poslušajte PRESS nakon utakmice – Pogledajte jedinstvenu fotogaleriju, eurogol Šišića, te dijelove našeg LIVE prijenosa. Čelik je u 19. kolu Premijer lige BiH na Bilinom polju ugostio ekipu Viteza u derbiju začelja, a na kraju su Zeničani ostvarili veoma važnu pobjedu rezultatom 1:0.

Čelik od 35. minuta vodi na Bilinom Polju protiv ekipe Viteza sa 1:0.

Pobjeda Čelika u komšijskom derbiju – 19.kolo Premijer lige BiH, NK ČELIK – NK VITEZ 1:0 ; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 17,30 sati; Gledalaca oko 6.000 (Na južnoj tribini oko 600 navijača Čelika, popularnih Robijaša). Vrijeme  prohladno (+7*C).  Sudije: Glavni sudija Adis Mulahasanović (Sarajevo), pomoćnici, A1 Moamer Čaušević (Sarajevo), A2 Amir Kadić (Sarajevo), delegat Damir Šarić (Tuzla).

Uokviru  19. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“ i pod svjetlošću reflektora, u komšijskom derbiju, igrali su domaći NK Čelik i ekipa NK Vitez  iz Viteza. Završeno je zasluženom pobjedom domaće ekipe Čelika.

REZULTAT: ČELIK – VITEZ 1:0 (1:0);

Strijelac: Aldin Šišić u 35.minuti;

Žuti kartoni: Nikolić, Šantić (Čelik), Vrhovac, Hadžanović, Livaja (Vitez);

Sastavi ekipa, izmjene:

Čelik: Marković, Livančić, Bevab, Pandža, Karamatić, Šišić, Šantić, Đelmić (od 84.Mehić), Celik (od 61.Anđušić), Salčinović (od 75.Jurina), Nikolić;   (Glavni trener Slaven Musa); Na klupi za rezervne igrače ostali su: golman Karajbić, Duvnjak, Kadrić, Ćemalović);

Vitez: Tirić, Stanić, Brekalo, Tipurić (od 78.Halilić), Livaja, Babić (od 46,Rizvanović), Ćosić, Vrhovac, Bojo (od 70.Šivšić), Vranjić, Hadžanović. (Glavni trener Asim Saračević, trener Ivica Bonić);

U komšijskom derbiju i derbiju začelja između domaćeg Čelika i Viteza uspješniji su bili domaći nogometaši, koji su slavili minimalnu, ali zasluženu pobjedu od 1:0.

Sve je odlučeno u 35.minuti, u kojoj je Aldin Šišić fenomenalnim udarcem sa oko 30 metara iz slobodnog udarca, pogodio same rašlje gostujućeg golmana Ivana Tirića. Ovaj gol će definitivno ući među najbolje golove u ovom prvenstvu. U prvom poluvremenu bilježimo pokušaj Steve Nikolića glavom u 6.minuti da ugrozi gol Viteza, ali je lopta završila pored gola. Većina prvog poluvremena protekla je u igri između dva šesnaesterca.

I u nastavku meča nismo vidjeli mnogo od igre i uzbuđenja. Registrovali smo jednu veliku šansu za Čelik preko Nemanje Anđušića u 64.minuti. Na odlično ubacivanje Livančića sa desne strane natrčao je rezervista Anđušić, koji je sa 7-8 metara snažno zahvatio loptu koja je otišla preko gola gostiju.

Bilježimo još dva pokušaja šuta Anđušića u 66. i 80.minuti, ali su njegovi udarci bili izblokirani od odbrane gostiju iz Viteza.

Do kraja utakmice nije se desilo ništa vrijedno za spomenuti u ovom izvještaju. Čelik je sačuvao prednost i došao je do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak, a Vitez ostavio u još većim problemima i bodovnom zaostatku za opostanak.

U narednom 20.kolu Čelik gostuje ekipi NK GOŠK u Gabelu.

E. Imamović; Foto+video H.Džonlić; dio foto: galerije by: J. Hadžić

 

POSLUŠAJTE AUDIO SNIMAK PRESS KONFERENCIJE

Utakmicu su, na svoj način, obilježili i Robijaši s Juga – pogledajte



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno