Kultura

AUDIO+FOTO: Četvrti IFET – osmodnevni sadržaji za djecu i mlade u BNP-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

AUDIO+FOTO: Četvrti IFET – osmodnevni sadržaji za djecu i mlade u BNP-u – Povodom nastupajućeg, četvrtog po redu Internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program ovog teatarskog festivala za djecu i mlade. Na konferenciji za medije su govorili direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Hazim Begagić i Miroljub Mijatović, umjetnički rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene.

Direktor je izrazio zadovoljstvo povodom realiziranja još jednog Internacionalnog festivala edukativnog teatra, koji već postaje tradicija i dio redovnih programskih aktivnosti ove pozorišne kuće i njene Dječije, omladinske i lutkarske scene, u okviru kojeg se otvaraju pozorišna vrata i pruža se osmodnevni užitak za najmlađe ljubitelje pozorišta, polaznike vrtića i učenike, a sve u cilju stvaranja i odgoja nove pozorišne publike. Direktor Begagić je naglasio kako je IFET od izuzetnog značaja za bh. festivalsku scenu i BNP Zenica, pored Festivala bh. drame čiji je, također, osnivač i organizator Bosansko narodno pozorište Zenica. Ovogodišnji IFET se prvi put održava u okviru zimske manifestacije Zenica Adventure, pod pokroviteljstvom Grada Zenice i u organizaciji Radio-televizije Zenica.

Rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene Miroljub Mijatović je istakao da je ovo svečan trenutak u pozorišnoj sezoni kada osam dana posvećujemo najmlađima, te je slogan ovogodišnjeg IFET-a: „Poklonimo djeci pozorište na dar!“ Kako je naglasio Mijatović, tokom osam festivalskih dana će biti izvedeno osam predstava iz Mostara, Novog Sada, Zenice, Tuzle, Zavidovića, Banje Luke i Beograda, jedna smotra dramskog stvaralaštva vrtića i škola, nacionalna smotra dramskog stvaralaštva lica sa poteškoćama BiH, te jedna stručna radionica procesne drame. Novitet je da će ove godine biti upriličen Takmičarski program u okviru 10. smotre dramskog stvaralaštva vrtića i škola ZDK. Žiri će raditi u glumačkom sastavu Anđela Ilić-Škiljo, Ermina Nišić-Kurevija i Adna Hasanić. Proglašenje pobjednika će biti upriličeno posljednjeg dana Festivala, u subotu, 8. decembra.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno