Kultura

“Audicija” kreće u oktobru, a Haris Burina već poručuje da će tužiti organizatore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Audicija” kreće u oktobru, a Haris Burina već poručuje da će tužiti organizatore – U Sarajevu je danas upriličena prva press konferencija povodom okupljanja originalne postave kultne predstave “Audicija” koja je prošlog stoljeća rušila rekorde gledanosti na području bivše Jugoslavije, a u “novom- starom” ruhu, kako smo već pisali, krenut će ponovo 7. oktobra iz bh. prijetolnice, mjesta odakle je cijela priča počela prije 33 godine.

Tim povodom medijima su se obratili njeni glumci: Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Admir Glamočak, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Željko Ninčić, Mladen Nelević. Nedostajao je Haris Burina, glumac koji je također bio u prvoj, originalnoj postavi “Audicije” iz 1984. godine kada su kao studenti započeli priču koja je postala kultna, ali, očigledno to nije bilo dovoljno da ga organizatori pozovu.

Na novinarsko pitanje upućeno producentu Adnanu Mundžiću, zašto u predstavi nema Burine, ali i Branka Đurića Đure koji se 1985. godine pridružio ekipi, i dao značajan doprinos kreacijom fantastičnog lika Solomona Bičakčića, odgovorio je da ih je zvao, ali, “nisu se mogli dogovoriti”.

Đurić je već ranije za naš portal izjavio da ga niko nikada nije kontaktirao u vezi s pomenutim projektom, a isto nam je danas potvrdio i vidno iznervirani Burina.

– Meni je producent govorio o ideji da se ponovo pokrene “Audicija”. Načelno sam bio za, čekao sam da taj producent sazove glumce, a onda sam postavu te ekipe pročitao u novinama. Niko me nije obavijestio da se to radi. Oni su po svom nahođenju to napravili. Ali ja znam da na nivou autorskih prava to neće moći proći tako – bio je izričit Burina.

Poručio je da poslije svega što su napravili, sada ne bi igrao ni kada bi ga zvali, ali, da će mu sigurno morati platiti autorska prava za njegovo ime i prezime.

– Nanesena mi je i duševna bol, jer mene ljudi stalno zovu i pitaju me zašto nisam u “Audiciji”. Ali, neće im proći. Polažem autorsko pravo na “Audiciju”, i tužit ću ih sigurno – poručio je Burina.

O producentu predstave Adnanu Mundžiću, dosad nepoznatom našoj javnosti, nije želio puno govoriti. Kazao nam je samo da je “u pitanju osoba koja je po Australiji tu i tamo organizovala neki koncert”.

faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno