Ostali sportovi

Atletska Balkanijada: Mesud Pezer i Hamza Alić na pobjedničkom postolju, Abedinu Mujezinoviću novo zlato

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Atletska Balkanijada: Mesud Pezer i Hamza Alić na pobjedničkom postolju, Abedinu Mujezinoviću novo zlato – Atletski reprezentativac BiH Mesud Pezer osvojio je zlatnu medalju na 76. prvenstvu Balkana, koje je danas završeno u Novom Pazaru, u disciplini kugla. Bh. olimpijac je do zlatnog odličja stigao hicem od 20,11 metara, što mu je bilo dovoljno da se nađe na najvišem postolju.

Još jednu medalju za BiH donio je Hamza Alić u istoj disciplini. Iskusni Alić je zauzeo drugo mjesto sa rezultatom 19,60. Uzdanica Srbije Asmir Kolašinac je bio treći sa hicem od 19,45 metara.  “Konkurencija je bila jaka. Dao sam sve od sebe da dođem do pobjede, a u neku ruku sam i očekivao zlato. Moram reći da je kiša sve takmičare spriječila da ostvarimo bolje rezultate”, rekao je Pezer nakon što je postao prvak Balkana i dodao: “Uspjeh je upotpunio moj stariji kolega Hamza. Lijepo je bilo vidjeti na postolju dva takmičara iz BiH. Sada se okrećem Svjetskom prvenstvu u Londonu, gdje očekujem da nastavim sa dobrim rezultatima.”

Inače, boje BiH na novoizgrađenom stadionu u Novom Pazaru su predstavljala 32 takmičara.

Kako je na svojoj FB stranici večeras objavio Abedin Mujezinović, atletičar AK Zenica, večeras se i on iz Novog Pazara vraća sa zlatnom medaljom, u svojoj disciplini 800 metara, u kojoj trenira u Italiji, zajedno sa bh. šampionom Amelom Tukom.

Bosnu i Hercegovinu u Novom Pazaru su predstavljali. Sait Huseinbašić, Borislav Dragoljević, Abedin Mujezinović, Stefan Ćuković, Božidar Vujić, Srđan Samardžić, Željko Todorović, Osman Junuzović, Samir Hodžić, Maid Redžić, Sedin Hećo, Hamza Alić, Mesud Pezer, Armin Imširović, Senad Durmiš, Aleksandar Lučić, Dejan Mileusnić, Ervin Posavljak, Ivana Macanović, Alisa Bečić, Selma Zrnić, Jelena Gajić, Alma Hrnjić, Tanja Marković – Sekulić, Katarina Ignjić, Anja Čolaković, Mediha Salkić, Gorana Tešanović, Stefani Vukajlović, Mladena Petrušić, Nikolina Stanivuković i Erna Smajlović.

U stručnom štabu, pored selektora Elvira Krehmića i Dragomira Čabrila se nalaze Mehmed Skender, Edhem Bajrić, Mehmed Lokmić, Nedo Đurović, Nebojša Matijević, Radislavka Račić, Jasmin Mujić i Miroslav Ubiparip. Šef delegacije je potpredsjednik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, Goran Bošnjak.

Prvenstvo Balkana za seniore/ke je održano 15. i 16.jula 2017.godine na novoizgrađenom stadionu u Novom Pazaru. Ovaj grad je ugostio preko 600 atletičara iz 16 zemalja Balkana. Balkanijada je najveći događaj koji je ikad organizovan na ovim prostorima, a sama činjenica da je na EP 2017 koje je održano u Beogradu bilo nešto više od 700 takmičara, govori o veličini samog takmičenja i njenoj organizaciji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno