Ostali sportovi

Atletičari Zenice ponovo prvaci BiH, atletičarkama AK Zenica treće mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Atletičari Zenice ponovo prvaci BiH, atletičarkama AK Zenica treće mjesto – U Zenici je održano ekipno seniorsko prvenstvo u atletici za atletičare i atletičarke, na kojem su atletičari AK Zenica odbranili titulu prvaka BiH u atletici, a zeničke atletičarke su osvojile treće mjesto, zaostavši samo pola boda iza drugoplasirane ekipe Novi Grad.

-Ovom odbranjenom titulom atletičari AK Zenica su potvrdili da su u posljednju deceniju bez ozbiljnije konkurencije u BiH -, izjavio nam je ponosno Aziz Kevelj, trener i sekretar u klubu AK Zenica.

Najveći doprinos u odbrani titule prvaka za Atletski klub Zenica dao je Abedin Mujezinović, koji je bio prvi na 400 m i 800 m, a veliki doprinos dali su i Dejan Mileusnić, prvi u bacanju koplja. Odličan nastup i pored povrede imao je Sedin Heco osvajanjem drugog mjesta u skoku u dalj i pobjedom u troskoku. Maid Redžić je donio prvo mjesto svom klubu pobjedom u skoku u vis, dok je Hamza Alić bio treći u kugli. Dobre nastupe imali su Muhamed Čančar kladivo (2), Adis Hodžić 3.000 (2), Faris Kobilica 3.000 stipl (2) i štafeta 4x100m (3).

Poredak ekipa: (M)

  1. AK. „Zenica“ – 50 bodova
  2. A.K. „Sarajevo“ – 44 boda
  3. A.K. „Sloboda – Tehnograd“- 37 bodova
  4. A.K.“ Borac“- 34 boda
  5. A.K. Novi Grad – 29 bodova

Mladim zeničkim atletičarkama nedostajalo je samo pola poena za drugo mjesto, koje je osvojila ekipa Novi Grad. Najzaslužnije za ovaj rezultat su Mediha Salkić pobjedom u kugli, te trećim mjestom u bacanju koplja. Sara  Bajramović nastupom u troskoku-drugo mjesto, te skoku u dalj-treće mjesto, Zerina Sivac na 400m-drugo mjesto, Ilhana Smriko na 100m (3), Irma Kapković u skoku u vis (2), Amila Kahriman 800m (2), Amra Mehić na 3.000m stipl (2), Delila Fetić 3.000 (2).

Poredak ekipa (Ž)

  1. A.K. „Sarajevo“ – 48,5 bodova
  2. 2. A.K. „Novi Grad“ – 44 boda
  3. A.K. „Zenica“ – 43,5 boda
  4. A.K. „Borac“ – 35 bodova
  5. A.K. „Sloboda – Tehnograd“ – 20 bodova

E.Imamović

Foto sa profila Maida Redžića



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno