Zenica

Asocijacija za razvoj LEDA realizovala radni sastanak u okviru projekta “Naša socijalna prava”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove sedmice održali smo radni sastanak u sklopu projekta “Naša socijalna prava, a u partnerstvu sa Fondacijom Muharem Berbić iz Sarajeva.

Sastanku su prisustovali predstavnici institucija i organizacija koje su pružaoci socijalnih usluga u Gradu Zenica.

Fokus održanog sastanka je bio na ohrabrivanje međusobne saradnje i planiranje budućih zajedničkih aktivnosti i djelovanja organizacija civilnog društva koje djeluju na polju socijalnih usluga, imajući na umu zajednički cilj: poboljšanje kvaliteta socijalnih usluga za krajnje korisnike..

Na sastanku se razgovaralo  i o brojnim izazovima sa kojima se suočavaju organizacije koje pružaju socijalne usluge. Sve prisutni su istakli potrebu za suradnjom i umrežavanjem, posebno u zagovaračkom smislu. Postignut je preliminarni dogovor da će sve organizacije i institucije koje su prisustvovali ovom sastanku više pažnje posvetiti analiziranju aktuelnih propisa iz oblasti socijalnih usluga, te dogovoriti buduće zagovaračke akcije.

Projekat „Naša socijalna prava“ se implementira u sklopu projekta “Bolja socijalna uključenost kroz osnaženu IRIS mrežu organizacija civilnog društva“ kojeg finansira Evropska Unija, a realizuju LIR CD iz Banja Luke i ASB iz Sarajeva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno