Politika

ASDA ZDK: Čestitka za 8. mart – Dan žena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ASDA ZDK: Čestitka za 8. mart – Dan žena – Kantonalni odbor Stranke demokratske aktivnosti A-SDA Zeničko-dobojskog kantona svim ženama čestita i želi sretan 8. mart Međunarodni dan žena.

Žene su digle glas tražeći svoja prava još davne 1857. godine u New Yorku u Sjedinjenim Američkim Državama. Iako su položaj i prava žena u svijetu danas dostigli zadovoljavajući nivo, to se ne može reći za položaj i prava žena u našem društvu. Vladajuće strukture deklarativno podržavaju prava i ustavni položaj žena kao ravnopravnog sudionika političkog i društvenog života u zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti. Međutim, kada uporedimo broj žena koje su zaposlene, obnašaju funkcije ili se nalaze na rukovodećim položajima u javnom i privatnom sektoru dolazimo do poražavajućih činjenica.

Pozivamo sve žene da dostojanstveno dignu glas i odlučno zatraže realizaciju svojih ustavom i međunarodnim konvencijama zagarantovanih prava.

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA ima programsake ciljeve i rješenja kojima će ženama u našem društvu ponuditi i osigurati ravnopravan tretman i dostojanstvo koje one i zaslužuju.
Sretan Vam 8. mart Međunarodni dan žena!

KANTONALNI ODBOR



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno