fbpx
Biznis

AS Holding dogovara izvoz svojih proizvoda u Kinu

AS Holding dogovara izvoz svojih proizvoda u Kinu – Delegacija P/G Komore FBiH je na poziv kineske agencije za promociju kineskih firmi u centralnoj i jugoistočnoj Evropi uzela učešće na China Smart Expo-u, koji je održan u Budimpešti u periodu od 31.05. do 02.06.2018. godine.

Sajam je okupio preko 300 kineskih kompanija iz oblasti automobilske, hemijske, elektro/ energetske, građevinske, prehrambene, tekstilne industrije, turizma i obrazovanja.

Pored 300 kineskih kompanija, akreditovano je 4.300 posjetilaca koji su sa kineskim privrednicima održali preko 2.000 bilateralnih sastanaka.

U delegaciji bh. privrednika koju je je predvodio Emir Pašić, voditelj Centra za međunarodnu i saradnju sa EU Fondovima /GKFBiH, bili su predstavnici As Holdinga iz Tešnja, direktori izvoza i uvoza koji su predstavljali 17 kompanija, direktori izvoza firmi MS WOOD iz Sarajeva i Točak d.o.o.  iz Jelah-Tešnja.

Otvaranju sajma China Smart Expo prisustvovao je i NJ.E. Aleksandar Dragičević, ambasador Bosne i Hercegovine u Mađarskoj.

Privredna delegacija je na poziv ambasadora Dragičevića posjetila Ambasadu Bosne i Hercegovine u Budimpešti.

Nakon predstavljanja  proizvodnoj programa As Holdinga ambasadoru Dragičeviću, Goranu Pranjiću i Emiru Vladaviću, iskazana je namjera tješnje saradnje putem komore te bh. ambasade  sa mađarskim privrednicima prvenstveno na plasmanima roba As Holdinga na mađarsko tržište, nabavke pšenice za Klas Sarajevo kao i povezivanja automobilskih klastera dviju zemalja.

Osim toga, direktor izvoza As Holdinga Vedad Halilović, je održao  sastanak sa Tian Zhongwei iz China Shandong Province Tutian Import Export Co.Ltd. kompanije gdje je bilo razgovora o izvozu proizvoda  AS Holdinga u Kinu, nakon čega je u tu svrhu potpisan memorandum o poslovnoj saradnji, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

akta.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem