Biznis

AS Holding će u narednom periodu zapošljavati, a ne otpuštati radnike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

AS Holding će u narednom periodu zapošljavati, a ne otpuštati radnike – Korporacija “AS Holding” je, zajedno sa kompanijama koje djeluju u njenom sastavu, spremna otkupiti sve poljoprivredne sirovine u našoj zemlji i preuzeti primarnu proizvodnju i distribuciju svih poljoprivrednih proizvoda od pšenice, voća i povrća. Zaključak je ovo danas održanog sastanka predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedinom Šatorovićem i dr. Mehmeda Avdagića, predsjednika Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH sa direktorom “Sprind” d.d. Sarajevo g-dinom Samirom Glušcem i predsjednicom Kriznog štaba AS Holdinga g-djom Amelom Semić.

Predsjednik Šatorović je prisutnima predočio presjek dosadašnjih aktivnosti Saveza samostalnih sindikata BiH tokom pandemije, a koje su bile usmjerena na pružanje podrške kompanijama da sačuvaju radna mjesta i radnicima koji su svih prethodnih sedmica na prvim linijama ispunjavajući svoje obaveze. Ono što ohrabruje je obećanje predstavnika korporacije da će u narednom periodu zapošljavati radnike, jer očekuju povećan obim proizvodnje tokom mjeseca Ramazana.

Učesnici sastanka su se složili da kantonalni i federalni nivoi vlasti trebaju dati podršku domaćoj proizvodnji i time sačuvati ne samo radna mjesta, već i domaću ekonomiju u cjelosti. AS Holding u ovom trenutku već ima potpuno zatvoren krug od prerade, proizvodnje do distribucije svih prehrambenih proizvoda od pšenice, voća i povrća i spreman je podržati sve poljoprovrednike u našoj zemlji.

Sastanku su prisustvovali i Maja Radić, potpredsjednica SSSBiH i Mujo Čavčić, predsjednik Sinsikalne podružnice “Sprind” d.d.

Služba za informisanje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno