Biznis

AS Group preuzeo kontrolu nad Zeničkom industrijom mlijeka – ZIM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

AS Group preuzeo kontrolu nad Zeničkom industrijom mlijeka – ZIM – Ulaskom u Nadzorni odbor, AS grupacija preuzela upravljanje Zeničkom industrijom mlijeka – ZIM, čime je nastavila s akvizicijama.

Odabirom novog Nadzornog odbora na 21. sjednici Skupštine dioničara ZIM-a, koja je održana 14.5.2018. godine, jednim od članova imenovan je Rusmir Hrvić, inače predsjednik uprave kompanije “AS Group”.

Pored njega novoimenovani su Madžid Avdagić i Amer Bektaš.

Nekadašnji sastav Nadzornog odobra činili su Hajrudin Skender, Salko Đananović i Nihad Karalić.

Zenička industrija mlijeka u 2017. godini je, po saznanju poslovnog portala Akta.ba ostvarila prihod od 10.099.487,00 KM, dok je njena sveobuhvatna dobit iznosila 529.698,00 KM. Trenutno je u ovoj kompaniji zaposleno 93 ljudi.

Zenička mljekara je puštena u rad 29. novembra 1959. godine.

Prvobitno je sagrađena je da bi mlijekom snabdijevala radnike zaposlene u crnoj metalurgiji i rudarstvu, kao i stanovništvo šireg područja Zenice ia zatim i BiH. U ovoj mljekari su do sada obavljene tri rekonstrukcije za proširenje i osavremenjavanje proizvodnog ciklusa.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno