Biznis

Artesana: nove zaštitne pamučne maske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Artesana: nove zaštitne pamučne maske – Globalna potražnja za zaštitnom medicinskom opremom izazvala je probleme sa isporukom i u našoj zemlji jer pored zdravstvenih ustanova, većina opreme se koristi za ličnu upotrebu.No, čini se da je nestašica ove opreme mnoge potakla da se angažuju u društveno korisnim aktvnostima kako bi smanjili širenje ovog opasnog virusa.

Domaći brend Artesana koji se bavi dizajniranjem i izradom ekološki prihvatljivih proizvoda, predstavio je nove zaštitne pamučne maske.

“Iako nismo imali u planu da radimo maske, preko noći smo dobili desetine upita da li možemo napraviti pamučne maske koje se mogu ponovo koristiti. Dio smo već distribuirali domaćim firmama koje će ih iskoristiti za zaštitu radnika na radu. Većina stručnjaka smatra da obične maske ne pružaju 100% zaštitu i da se virus može prenijete ipak se slažu da je nošenje maske sastavni dio društvene odgovornosti u spriječavanju širenja zaraze.” rekli su nam iz firme Web Media d.o.o, vlasnika brenda Artesana.

Maske su proizvedene od 100% pamuka, dvoslojne su, dolaze u nekoliko veličina i mogu se prati na visokim temperaturama. Prednost ovih maski je što ih možete dobiti u nekim zanimljivim dezenima, a možete ih nositi i preko hirurških maski.

“Ispravno korištenje ovih maski podrazumjeva da ih morate redovno prati, tačnije nakon 2-3 sata aktivnog nošenja, a sterilisati se mogu peglanjem. Primarna namjena je da spriječe širenje bakterija/virusa kapljičnim putem, te da onemogući osobi nesvjesno doticanje usta i nosa jer statistike pokazuju da u toku jednog sata dotaknemo nos, oči i usta oko 23 puta.”

Korišćenje maske samo po sebi nije dovoljno da zaustavi infekcije i mora se kombinovati sa čestim pranjem ruku, pokrivanjem usta i nosa prilikom kihanja i kašlja, kao i s izbjegavanjem bliskog kontakta s bilo kim ko pokazuje simptome koji ukazuju na prehladu ili grip (kašalj, groznica).

Maske možete naručiti putem web shopa www.artesana.ba ili putem FB stranice https://www.facebook.com/ArtesanaSarajevo/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno