Zenica

„Art radionica“ nova aktivnost Sejmenskog džemata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U mjesecu martu u zeničkom džematu Sejmen počela je realizacija još jedne aktivnosti na inicijativu imama Sejmenske džamije hfz. Safet ef. Husejnovića, prvog doktora nauka Medžlisa IZ Zenica i najboljeg muallima u 2014 godini.

Radi se o „Art radionici“ koja ima za cilj ponuditi osmišljene aktivnosti u kojoj će djeca i roditelji provesti kvalitetno vrijeme zajedno družeći se kroz kreativno-edukativne sadržaje. Tokom programa se ističu islamske vrijednosti i načela, a učesnici se nastoje približiti Islamskoj zajednici i džematu. Jedan od ciljeva je da djeca džamiju osjete kao svoj drugi dom i da svoje slobodno vrijeme ne provode uz televizor i internet.

Radovima “Šarene čarape”, kroz radionicu data je podrška aktivnostima povodom Svjetskog dana Downovog sindroma koje je sprovodio Zavod za javno zdravstvo ZDK i Služba za školsku higijenu. Djeca su se na radionici senzibilizirala, a zatim upoznala i družila s djevojčicom koja ima Downov sindrom, te joj uručila poklon.

Poslani su i radovi za učešće na izložbi u okviru manifestacije “Dani Bosanske Sumejje” Tuzla. Tema ove godine je: “Poslanik, sallallahu ve sellem, i djeca”, a zadana likovna tema “LIJEPA JE MOJA VJERA”.

Kreativna radionica ima i ekološki aspekt jer se želi pokazati da se i iz ambalažnog materijala može napraviti puno toga lijepog i korisnog. U narednom periodu planira se organizacija prodajne izložbe gdje bi prihodi od radova bili usmjereni na pomoć vršnjacima u stanju socijalne potrebe.

Voditelj radionice je Zijada Kurtodža-Vučak, stručni saradnik u obrazovanju, te dugogodišnji saradnik Dječije omladinske i lutkarske scene BNP Zenica. Materijal za realizaciju art radionice hedija je hanume Melihe Čanča, Plan Plus d.o.o. Zenica, koja je s Majdom Kurtodža jedan od saradnika u realizaciji navedene aktivnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno