Ostali sportovi

Arsenal u gostima na Kamberovića polju

Prvenstvo u regionalnoj ragbi ligi nastavlja se ovog vikenda. Ragbijaši zeničkog Čelika, kandidata za naslov prvaka, dočekuju najbolju crnogorsku momčad “Arsenal Porto Montenegro”, koju su jesenas pobijedili u gostima. U slučaju pobjede ekipa Čelika bi prvi dio takmičenja u grupama završila bez poraza i sa značajnom prednosti bi ušla u play-off.

– Očekujemo novu pobjedu, iako će biti malo teže nego jesenas jer je Arsenal malo jači, ali vjerujem da će moji igrači odigrati koliko je dovoljno za pobjedu. S prve pozicije imat ćemo bolji raspored u polufinalu play-offa i ako sve bude po planu mogli bismo igrati za naslov prvaka Lige što bi nama puno značilo – rekao je Kenan Uzunović, menadžer ragbijaša Čelika.

Ovu utakmicu sudi hrvatska sudačka trojka sa Petrom Matošićem na čelu, a pomoćnici su mu Marijo Jelavić i Mario Dragičević. Ragbi utakmica “Čelik” – “Arsenal Porto Montenegro” igra se u nedjelju na glavnom stadionu SRC Kamberovića polje u 14 sati.

U drugoj utakmici regionalne lige u subotu u mađarskom Estergomu igraju Magyariok i splitska Nada.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem