Kultura

Ars Centar – Veče baleta u BNP-u subota 18.30h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ars Centar će u subotu 11.06. 2016. godine u 18.30 sati na velikoj sceni BNP-a Zenica, ponuditi publici prelijepu baletnu večer uz klasični , moderni i karakterni balet. Veče bi trebala zainteresovati sve istančane ukuse za umjetnost različitih generacija kako bi smo zajednički poslali poruku da Zenica ima potencijal koji treba njegovati i čuvati.

Nastupiće 25 balerina koje su se ove godine na evropskim kvalifikacijama održanim u Bugarskoj, plasirale na Dance World Cup-u , a koji se ove godine održava u Jersey-u. S obzirom da nisu u mogućnosti otići na ovo prestižno svjetsko takmičenje, iz Ars Centra  izjavili su kako  osjećaju dužnost prema javnosti (kojoj su se putem medija vrlo često obraćali i tražili podršku), pokazati sav uložen  trud, rad, talenat i profesinalnost, te poslati poruku da balet zaslužuje posebno mjesto na kulturno umjetničkoj, odgojno obrazovnoj ljestvici u našem društvu.

Činjenica da se balerine Ars Centra pojavljuju na svim većim baletnim takmičenjima u Evropi i svijetu kao jedine predstavnice BiH, i da su ih gledali uživo na hiljade a  putem interneta za vrijeme takimičenja na milione gledatelja širom svijeta on line putem , vjerujemo da će biti dovoljan motiv zeničanima da ih i oni upoznaju i svojim dolaskom  podrže  njihov dalji rad i uspjehe.

Posjetioci u subotu će vidjeti   varijacije i koreografije balerina starije grupe koje su ove godine predstavljale BiH na svjetskim takmičenjima u Italiji i USA.

Pozdraviće vas i raznježiti i naše najmlađe balerine Baletnog studija I II i III, a za većinu njih ovo će biti prvo pojavljivanje na sceni.

“Veče baleta” će imati i svoje goste kako bi ugođaj za publiku bio što ljepši i sadržajniji.

Ulaznice za ovaj nesvakidašnji događaj po cijeni od 5,00 KM možete kupiti u Ars Centru i u Marketing službi BNP-a (od ponedjeljka 06.06.2016. , inf i rezervacije na 060 300 2996)

LINK ZA DOGAĐAJ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno