Nogomet

Armin Duvnjak okačio kopačke o klin u 30. godini i posvetio se trenerskom poslu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Armin Duvnjak okačio kopačke o klin u 30. godini i posvetio se trenerskom poslu – U nogometnom klubu iz dana u dan se radi na stabilizaciji, te vraćanju izgubljenog povjerenja kod javnosti i navijača, koje je posljednjih 15-tak godina narušeno nesavjesnim radom bivših struktura u klubu.

Jedan od važnih segmenata rukovodstva kluba je i rekonstrukcija omladinskog pogona, gdje će se u narednom periodu voditi znatno veća pažnja nego ranije.

Pisali smo već ranije da klub i trener juniora Senad Brkić nisu našli zajedničku riječ oko potpisivanja novog ugovora, te je ovaj bivši legendarni napadač Čelika nakon 10-tak godina rada u omladinskom pogonu napustio Zeničane.

S tim u vezi rukovodstvo kluba je zbog manjka trenera raspisalo i konkurs za trenera u omladinskom pogonu. Nakon završetka konkursa izbor je pao na Armina Duvnjaka. Ovaj dojučerašnji igrač Čelika odlučio je okačiti kopačke o klin, a u međuvremenu je završio i dobio B-licencu za trenera.

Duvnjak je dijete zeničkog Čelika, svoju karijeru je počeo u Čeliku, sa juniorima crno-crveni osvojio je titulu državnog prvaka, te je sa 18 godina debitovao i za prvi tim. Nakon Čelika nastupao je još za kakanjski Rudar, Slogu, češki Most, FC Europa iz Gibraltara, Zvijezdu, te Novi Travnik. Igračku karijeru je okončao u Čeliku u 30. godini, za koji je ukupno nastupio na 51 utakmicu uz četiri postignuta gola.

Nakon igračke karijere, Duvnjak je posljednjih šest mjeseci proveo kao trener mlađih kategorija u NK Tempo-Sport u Zenici, dok će u NK Čelik obavljati posao trenera juniorske selekcije u narednom periodu.

Osim Armina Duvnjaka u omladinskom pogonu rade još četiri trenera s ostalim selekcijama, a to su Adis Nurković, Nijaz Hrustanović, Sabahudin Bujak i Nizah Hukić, koji je u ulozi trenera i koordinatora omladinskog nogometa. Za seniorsku selekciju od početka ove sezone zadužen je Pavle Skočibušić, inače trenutno jedini trener u klubu s Profi licencom.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno