Ostali sportovi

Arena – subota 19.30h: MNK Calp – MNK Diabih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Arena – subota 19.30h: MNK Calp – MNK Diabih – U okviru V kola I Futsal lige FBiH u subotu 10.12.2016. sa početkom od 19:30 u gradskoj areni Zenica se sastaju MNK Calp iz Zenice i MNK Diabih iz Sarajeva.

Malonogometnom klubu Calp je ovo četvrta utakmica sezone 2016/2017 I Futsal lige Federacije BiH a druga domaća utakmica u Zenici. Prvu domaću utakmicu MNK Calp je odigrao protiv MNK Željezničar i u tijesnom i uzbudljivom susretu ispustio bodove te svoju priliku za popravni pred domaćom publikom traži protiv ekipe MNK Diabih iz Sarajeva. Prošlo kolo MNK Calp je bio slobodan a dva susreta u grupi jug su završena neriješenim rezultatom.

Gosti iz Sarajeva su novoosnovan klub a formirani su ispred sportskog društva osoba oboljelih od dijabetesa. Igrači iz ovog Sarajevskog kluba su nastupali na DiaEuro koji se igrao ovog ljeta u Sarajevu i na tom takmičenju su osvojili prvo mjesto.

Lošiji start od očekivanog nije poljuljao ekipu Calp iz Zenice, a uprava i igrači su sigurni u pozitivan rezultat protiv novajlija iz Sarajeva. Ulaz na futsal poslasticu između ekipa MNK Calp i MNK Diabih je slobodan u popularnom terminu od 19:30. Nakon odlične posjećenosti i odličnih reakcija nakon prve domaće utakmice u novoj sezoni , MNK Calp poziva sve simpatizere, navijače kluba kao i ljubitelje futsala da podrže mladi klub iz Zenice na svom putu ka premijer ligi.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno