Zenica

ArcelorMittal Zenica: u toku ispitivanje novougrađenog Sistema sekundarnog otprašivanja u pogonu Čeličane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal Zenica: u toku ispitivanje novougrađenog Sistema sekundarnog otprašivanja, emisije prašine će biti vidljive- Obavještavamo vas da ArcelorMittal Zenica trenutno radi na ispitivanju performansi, odnosno utvrđivanju stepena efikasnosti novougrađenog Sistema sekundarnog otprašivanja na Konvertoru br. 2 u pogonu Čeličana.

U utorak, 09.02.2021. smo počeli sa navedenim aktivnostima kada je Sistem sekundarnog otprašivanja konvertora bio u radu. Danas, 10.02.2021. se vrše uzorkovanja i mjerenja na liniji Konvertora br. 2, tokom redovne proizvodnje, kada sistem otprašivanja nije u radu.

Zbog toga će emisije prašine iz hale konvertorske čeličane danas biti vidljive, budući da se pomenute aktivnosti moraju provesti i u vrijeme kada sistem otprašivanja nije u funkciji, kako bismo mogli utvrditi da li je ugrađeni sistem zadovoljio ugovorene performanse.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno