Oglasi

ArcelorMittal Zenica raspisuje konkurs za Šefa obezbjeđenja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal Zenica raspisuje konkurs za Šefa obezbjeđenja
KONKURS OTVOREN DO: 17. 10. 2019.

Šef obezbjeđenja odgovara direktno Generalnom direktoru kompanije ArcelorMital Zenica te će kreirati holistički program fizičke sigurnosti sa ciljem obezbjeđenja sigurnosti svih ljudi, imovine, mjesta, intelektualnog vlasništva, poslovnih aktivnosti i zaštite reputacije brenda, vezanih za operacije kompanije ArcelorMital Zenica kao i njeno šire poslovanje.

Potrebno iskustvo i vještine

1.Idealan kandidat će posjedovati iskustvo rada u industrijskom obezbjeđenju, lokalnoj policiji, vojsci i/ili rad u korporativnim sistemima.
2. Iskustvo u poduzimanju osjetljivih radnji, prijetnji i procjene rizika u različitim okruženjima (industrijska, rudarska, uredska i sl.) te sposobnost prezentiranje podatke na jasan, sažet i sistematičan način.
3. Dokazana sposobnost za razvijanje i provedbu sveobuhvatnih i inovativnih sigurnosnih mjera za ublažavanje rizika na temelju procjene preporuka i / ili planova za obradu rizika.
4. Odlično radno znanje o integralnim tehničkim sigurnosnim sistemima i njihovim sastavnim dijelovima (npr. AACS, CCTV (uključujući analitiku), IDS, pasivni / aktivni IR, biometrijski sistem itd.)
5. Demonstrirajuće iskustvo u razvoju, provođenju i održavanju sigurnosne politike, procedura i planova usklađenih sa najboljim praksama unutarnje/vanjske sigurnosti.
6. Opsežno iskustvo u rukovođenju uz izuzetno dobro razvijanje odnosa sa unutarnjim i vanjskim interesnim grupama, na temelju povjerenja.
7. Idealno je 5 do 10 godina iskustva u naprednom upravljanju sigurnosnim programima, uključujući najmanje 1 do 2 godine iskustva u ulozi nadzornog ili višeg sigurnosnog menadžmenta.
9. Neophodno je prethodno iskustvo rada u Bosni i Hercegovini, dok bi rad u industriji čelika i rudarstvu bio krajnje poželjan.
10. Poznavanje BH carinskih i pravnih procesa.
11. Osnovni ili srednji nivo poznavanja Microsoft office (Word, Excel, PowerPoint, itd.).
12.Kandidat treba da tečno govori BHS ili slične jezike.

Organizacijski odnosi u poduzeću (neophodna suradnja radi postizanja sigurnosnih ciljeva)
• Upravni odbor za bezbjednost
• Komitet za Zdravlje i zaštitu na radu
• Tim za upravljanje kriznim i hitnim situacijama
• Tim za komunikacije
• Odjel za suradnju sa državnim institucijama

Potrebno obrazovanje
• Prednost će imati diploma ili profesionalni certifikat vezan za discipline kao što su upravljanje obezbjeđenjem i rizicima. Alternativno, opsežno iskustvo u sektoru obezbjeđenja je prihvatljivo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno