Zenica

ArcelorMittal Zenica: dodjela stipendija učenicima Tehničke škole i Metalurško-tehnološkog fakulteta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal Zenica: dodjela stipendija učenicima Tehničke škole i Metalurško-tehnološkog fakulteta – ArcelorMittal Zenica: Iskoristite priliku koja vam se nudi!

Dodjeljene stipendije za 2019./2020. akademsku godinu

Kompanija ArcelorMittal Zenica gradi dugoročnu, održivu budućnost proizvodnje čelika u Zenici već petnaest godina, i jedan od najvažnijih činilaca te strategije jesu njeni kadrovi, odnosno stručni ljudi koji svojim znanjem i zalaganjem ostvaruju taj put.

U skladu s tim, Kompanija poduzima mnoge aktivnosti kako bi u svojim redovima imala najbolje i najstručnije, a jedna od takvih aktivnosti je i stipendiranje učenika i studenata tehničkih struka.

Tako je danas, 28. novembra 2019. u ArcelorMittal Zenica održana dodjela stipendija za osam učenika Tehničke škole u Zenici i šest studenata Metalurško – tehnološkog fakulteta Zenica za akademsku 2019./2020. godinu (deset mjeseci). Za učenike 100 KM, a za studente 200 KM mjesečno.

Direktorica Departmenta za ljudske resurse, Dijana Božić – Srdanović, ističe kako je izbor stipendista bitan aspekt poslovanja, te kako imaju za cilj po završetku školovanja otvoriti vrata fabrike svima koji ostvare i pokažu traženi uspjeh.

„Stipendiranje, međutim, ne znači samo pružanje financijske podrške đacima i studentima, pa u konačnici i njihovim obiteljima, koja svakako nije zanemariva. To je prilika kojom se mladim ljudima pruža mogućnost učenja, usavršavanja i stjecanja praktičnih iskustava, koja se zbog specifičnosti i jedinstvenosti naše fabrike ne mogu steći nigdje drugo u Bosni i Hercegovini. Također, to je i jasan poziv svima koji su zainteresirani da uče i napreduju u oblasti tehničkih nauka, ali i svim drugim oblastima koje su potrebne ovoj industriji, da se opredjele za neko od zanimanja koje će im osigurati zaposlenje i ostanak u našoj zemlji koja ima toliko potencijala i kojoj su baš oni potrebni da ih ostvari. Na njima je da iskoriste tu priliku“, kazala je Božić-Srdanović.

Stipendisti imaju mogućnost, osim finansijske podrške tokom školovanja, da se stručno usavršavaju praktičnim radom u realnom sektoru, te samim tim ostvare prednost zapošljavanja u Kompaniji.

„Ova stipendija je za mene veoma važna jer mi daje podstrek da nastavim dalje da se borim za svoju budućnost. Pomaže i mojim roditeljima koji finansiraju moje školovanje. Na ovaj način imam veću šansu za zaposlenjem u svojoj struci što je danas prava rijetkost“,  tvrdi Ajla Tukić, učenica četvrtog razreda Tehničke škole Zenica koja je po struci metalurški tehničar.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno