Biznis

ArcelorMittal stipendira zeničke srednjoškolce i studente

ArcelorMittal stipendira zeničke srednjoškolce i studente – U kompaniji ArcelorMittal Zenica 11. decembra 2018. je upriličena svečana dodjela stipendija učenicima Tehničke škole u Zenici i studentima Metalurško – tehnološkog fakulteta Zenica. Ukupno je dodjeljena 21 stipendija, za 2018./2019. školsku/akademsku godinu od deset mjeseci. Za učenike srednje škole u vrijednosti od 100 KM mjesečno, i za studente 200 KM mjesečno.

„Ovo je grad čelika i metalurgija je ovdje najjača, a mi želimo omogućiti da dobijemo dobre kadrove za budućnost naše fabrike. Ovim vam i otvaramo naša vrata, da dolazite u našu fabriku i koristite iskustvo naših stručnjaka. Smatram da je finansijski efekt ove stipendije samo 15-20 posto, dok je 80 posto njene vrijednosti mogućnost koja vam se otvara da učite od naših stručnjaka – poručio je generalni direktor “ArcelorMittala” Biju Nair.

Biju Nair poručio učenicima i studentima: Iskoristite priliku koja vam se nudi!

„Ovo je jako važno za nas, da populariziramo zvanje metalurškog tehničara te spojimo školu i privredu“, kazao je direktor Tehničke škole, Mujo Zvekić. Prodekanesa Metalurško-tehnološkog fakulteta, Almaida Gigović-Gekić izrazila je nadu da će svi ovi stipendisti svoje školovanje nastaviti na njihovom fakultetu koji, kako je podsjetila, naredne godine obilježava 60. godišnjicu.

Nair je naveo također kako je ova godina bila godina investicija u kompaniji, od kojih je najznačajniji remont Visoke peći kojim se osigurava održiva proizvodnja čelika za narednih 15 do 20 godina.

ArcelorMittal Zenica stipendije za 2018./2019.

I RAZRED:

 1. Bulagić Amar
 2. Hazić Šefik
 3. Ismić Aldina
 4. Malkoč Benjamin
 5. Pašalić Ehliman
 6. Purić Anel

III RAZRED:

 1. Aganović Hasan
 2. Avdić Almedin
 3. Fejzić Samela
 4. Tukić Ajla

I GODINA:

 1. Čehajić Resul
 2. Čehić Sara
 3. Dedić Amira
 4. Hazić Mirdas
 5. Varupa Lejla

III GODINA:

 1. Oruč Ahmed
 2. Patković Salih
 3. Silajdžić Amela
 4. Škiljan Vedajet

IV GODINA:

 1. Puljić Adna
 2. Puljić Alma

TOTAL: Srednja škola 10 stipendija                  Fakultet 11 stipendija

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem