Biznis

ArcelorMittal: Stimulativne otpremnine za prijevremeno penzionisanje: tri do osam hiljada KM + 14 plaća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal: Stimulativne otpremnine za prijevremeno penzionisanje: tri do osam hiljada KM + 14 plaća – Kompanija ArcelorMittal Zenica namjerava realizaciju novog programa dobrovoljnih stimulativnih otpremnina. Cilj je osvježiti kadrovsku strukturu sa mlađom radnom snagom, izjavila je za RTV Zenica portparol kompanije Dijana Božić-Srdanović.

Prema njenim riječima,za ovaj program mogu konkurisati zaposlenici koji imaju preko dvije godine do ispunjavanja predviđenih zakonskih uslova za penzionisanje. U Sindikatu ArcelorMittal Zenica ističu da će svoj stav oko programa stimulativnih otpremnina Upravi dostaviti tokom dana.

U svakom slučaju, odranije je poznato da Sindikat insistira na poštivanju socijalnog paketa koji podrazumijeva upošljavanje 2.800 radnika, (trenutno je spisku oko 2.400) kazao je Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata zeničke kompanije.

Visina otpremnine je tri hiljade KM za zaposlenike kojima do penzije nedostaje od 24 do 36 mjeseci, iznos od 5 hiljada maraka je za nedostajući staž od 36 do 48 mjeseci, a 8 hiljada maraka za više od 48 mjeseci. Za sve pomenute kategorije isplaćuje se i 14 mjesečnih plata. Zahtjevi za otpremine podnose se tokom novembra, a svima kojima budu odobrene aplikacije sporazumno prestaje radni odnos sa 31. decembrom 2016. godine.   (Š.B. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno