Biznis

ArcelorMittal na tragu rješavanja problema zagađenja iz BOF Čeličane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal na tragu rješavanja problema zagađenja iz BOF Čeličane – ArcelorMittal Zenica intenzivno radi na realizaciji projekta sekundarnog otprašivanja na BOF-ovoj Čeličani, kako bi se ispoštovao termin iz integralne okolinske dozvole, koju je kompanija dobila u aprilu ove godine, izjavila je za RTV Zenica menadžerica za okoliš, Mirnesa Mujkić.

Ona je dodala da je tenderski postupak prikupljanja ponuda za realizaciju ovog projekta pokrenut odmah po pribavljanju integralne okolinske dozvole, te da su do sada obavljeni tehnički razgovori sa svih devet prijavljenih ponuđača. Komercijalni razgovori su zakazani za avgust, nakon čega će uslijediti proces ugovaranja. Zenički Eko forum upozorio je nadležne za zaštititu okoliša na intenzivne emisije crvene prašine iz ovog pogona kompanije ArcelorMittal, ukazavši na činjenicu da je projekat sekundarnog otprašivanja na BOF-ovoj Čeličani, trebalo da bude realizovan još u periodu realizacije obaveza iz prethodne okolinske dozvole. (S.S. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno