Biznis Zenica

Arcelor Mittal zbog povećanih troškova 2.000 radnika šalje na čekanje?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sindikat ArcelorMittala za sutra je sazvao konferenciju za medije, a kako su naveli, namjera ove kompanije je da više od 2.000 radnika pošalje “na čekanje”.

Kompanija ArcelorMittal u 2022. godini bila je druga od top 10 najvećih izvoznika iz Bosne i Hercegovine. Međutim, kako saznajemo, ni to nije dovoljno da ispune zahtjeve po kolektivnom ugovoru zbog čega će, kako tvrdi Sindikat, poslati 2.000 radnika na čekanje.

“Povod za sazivanje press konferencije je aktuelna situacija u ovoj firmi i namjera uprave ArcelorMittal Zenica d.o.o. da pošalje na nezakonito čekanje posla više od 2.000 radnika. Medijima i javnosti ćemo prezentovati sve detalje, kao i aktivnosti koje je s ovim u vezi poduzeo i koje će poduzeti sindikat”, kazao je predsjednik Sindikata ArcelorMittala Zenica Rašid Fetić.

Ističe da će sastanku prisustvovati još i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović i predsjednik Sindikata metalaca ZDK Kenan Mujkanović.

Kako saznajemo, razlog zbog čega ArcelorMittal šalje radnike na čekanje krije se u novom zahtjevu za povećanje plaća radnika s obzirom na poskupljenje osnovnih životnih namirnica te visini obračuna električne energije koju ArcelorMittal Zenica plaća Elektroprivredi BiH.

Detaljnije informacije o svemu ovome bit će poznate na današnjoj konferenciji za medije.

Autor: E.Mehić/klix.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno