Biznis Info

Aplikacija za praćenje cijena goriva ponovo dostupna: Evo koje izmjene su napravili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Federalnog ministarstva trgovine saopšteno je da je od 9. marta korisnicima dostupna unaprijeđena, redizajnirana mobilna aplikacija FMT FBiH oil info (aplikacija za praćenje cijena goriva), za android telefone, a navode da u narednim danima očekuju i za huawei i apple telefone.

Mobilnom aplikacijom, koja u realnom vremenu preuzima podatke iz navedene eOPC aplikacije, omogućeno je svim građanima da raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama goriva na benzinskim pumpama u Federaciji.

“Aplikacija sadrži cijene naftnih derivata na izabranom lokalitetu poredane od najnižih do najviših. Uvažavajući zahtjeve korisnika, u poboljšanoj verziji, omogućeno je biranje informacija o cijenama goriva za više općina istovremeno. Ranija aplikacija nije mogla podržavati verziju za huawei telefone, a poboljšana verzija daje mogućnost korištenja i korisnicima ovih telefona”, pojasnili su iz Ministarstva.

Pojednostavljena je i forma za prijavljivanje nepravilnosti u iskazanoj cijeni na fiskalnom računu i obavijesti o promjeni cijena i druge nepravilnosti.

“Takođe, nova verzija aplikacije pruža više informacija o benzinskim pumpama kao što je posjedovanje punjača za električna vozila, praonice, parkinga za kamione, dječije igraonice i slično. Uneseno je i radno vrijeme pumpi za svaki dan u sedmici. Korisnicima aplikacije omogućena je mapa do odabrane benzinske pumpe. U redizajniranoj aplikaciji uveden je i tamni način rada koji štedi bateriju”, navodi se u saopćenju.

Za korisnike androida link za skidanje aplikacije je OVDJE.

“Potrošači korištenjem ove aplikacije imaju relevantnu informaciju za kupovinu po najnižim cijenama u ponuđenom aktuelnom rasponu i  tako na najefikasniji način ostvaruju svoje autonomno pravo izbora, odnosno uštedu pri kupovini.

Projekat Federalnog ministarstva trgovine eOPC.fmt.gov.ba omogućava poticanje tržišnog natjecanja u oblasti maloprodaje naftnih derivata u Federaciji BiH, olakšava rad kontrolnih organa i  zaštitu prava i interesa potrošača”, saopćeno je iz Ministarstva.

Izvor: Radio SarajevoStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno