Zenica

Apel za pomoć Zeničanki Amini Doglod

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Apel za pomoć Zeničanki Amini Doglod – S obzirom da nakon prvog apela za pomoć nije prikupljen potrebni iznos prinuđeni smo ponoviti molbu da se oni koji su u mogućnosti odazovu i pomognu liječenju djevojčice.

Amina Doglod je jednoipogodišnja djevojčica koja je tek prohodala, ne govori, a od rođenja do danas u životu je održavaju transuzije krvi koje prima svakih 30-60 dana.
Stalne posjete bolnici teško padaju i Amini ali i njenim roditeljima koji su iscrpljeni i psihički i novčano.

S obzirom da su domaći ljekari uradili sve što je ovdje bilo moguće jedina nada za njeno ozdravljenje jeste mogućnost odlaska na liječenje vani odnosno u Tursku.

Iz ustanove Acibadem kojoj smo poslali nalaze pretpostavka je da djevojčica ima specifičnu vrstu anemije te je preporučeno nekoliko pregleda i analiza kako bi se prepisala adekvatna terapija.

Planiran je pregled kod hematologa, krvni testovi, biopsija, patologija i procjena koštane srži.

Predračun za navedene analize iznosi 10.000€ a prema izvještajima iz banke i BH Telecoma još uvijek nemamo potreban iznos kako bi Amina otputovala na liječenje.

Svaka minuta je veoma značajna te molimo dobre ljude da se uključe u ovu akciju i pruže pomoć i podršku porodici Doglod jer su Aminini roditelji nezaposleni i nemaju načina da joj pruže neophodnu zdravstvenu pomoć.

Pozivom na humanitarni broj 090 291 030 donirate 2 KM za Doglod Aminu (BH Telecom operater).

Donirati sredstva možete i na račun humanitarnog udruženja Sreća 1995120021874431 (Sparkasse bank) ili putem Paypala paypal.me/HUSrecaZenica uz napomenu “za liječenje Doglod Amine”.

Podjelom apela također dajete svoj doprinos ovoj akciji.

Apel objavljen na profilu Udruženja: https://www.facebook.com/vildana.sreca.5



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno