Info

Apel vozačima da prave češće pauze

Apel vozačima da prave češće pauze
Apel vozačima da prave češće pauze
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Apel vozačima da prave češće pauze- Dobra prohodnost puteva i pojačana frekvencija vozila, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH.

Iz BiHAMK-a apeluju na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju, preporučuje se da prave češće pauze.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 07.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na magistralnom putu M-5 Bosanski Petrovac-Bravsko danas i sutra izvode se radovi na sanaciji oštećenja kolovoza Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvaja se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-18 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Prema informacijama Granične policije BiH, trenutno najveće gužve zabilježene su na sjeveru zemlje, na GP Bosanska Gradiška gdje se na prelazak granice čeka do jedan sat u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno