Zabava

Anđelka Prpić sa hit predstavom „Šta me snađe“ stiže u Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Anđelka Prpić sa hit predstavom „Šta me snađe“ stiže u Zenicu – Anđelka Prpić, jedna od trenutno najpopularnijih glumica u regionu, nastavlja bosanskohercegovačku turneju nastupom u Zenici. Publika je Anđelku bolje i upoznala i zavoljela  u  seriji Andrija i Anđelka.

Monodrama „Šta me snađe“ u kojoj Anđelka tumači čak 12 likova pisana je namjenski za ovu glumicu i pravi je pozorišni hit već nekoliko mjeseci. Željela je povratak na pozorišne daske, jer je posljednjih godina dominantno radila za televiziju.

„Jednostavno sam kao neko ko je dosad radio serije i TV projekte, poželjela da ‘upoznam svoju publiku’, a predstava je za mene oduvijek bila i san i pustolovina. Snovi postaju stvarnost samo ako ih slijedimo, a razlika između sna i pustolovine je što sam se usudila da kažem ‘da’ izazovu. Tada sam i okupila profesionalce u svom poslu i na moje veliko zadovoljstvo, publika sjajno reaguje.“

Tekst za masovnu monodramu, kako je žanrovski svrstavaju njeni autori, za Anđelku Prpić je pisao Nebojša Romčević, jedan od najtraženijih pozorišnih autora. Ističe da je pisati za Anđelku bila velika obaveza i odgovornost, s jedne strane, a istinsko zadovoljstvo s druge strane.

„Svaki pisac sanja da otvori u glumcu, za kojeg piše, nešto čega glumac nije ni svjestan i da pomognete nekome da procvjeta. Nakon što je predstava zaživjela, mogu reći da sam više nego zadovoljan – dodao je Romčević.“

Predstavu „Šta me snađe“  već je pogledala banjalučka, tuzlanska, brčanska  i sarajevska publika u potpuno rasprodanim dvoranama.

Bosanskohercegovačka turneja nastavlja se u Zenici  1. jula, a zatim slijedi izvođenje u Bihaću.  Sama Anđelka kaže da voli bosanskohercegovačku publiku i da se ovdje osjeća kao kod svoje kuće, a da je emocija koju dobije od ljudi uvijek iskrena i direktna.

„Mnogo sam zavoljela Bosnu i Bosance i radujem se unaprijed susretu sa publikom, koja itekako poznaje dobru komediju, što mi istovremeno nameće veliku odgovornost da dam svoj maksimum.“

Ističe da voli kada se nađe pred težim zahtjevima, a   koji imaju prvenstveno zadatak da budu pitki i da okupljaju široku publiku.

Predstava u Zenici biće odigrana 1. Jula u 20,00 sati u Bosanskom narodnom pozorištu. Informacije i rezervacije u marketing službi BNP – a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno