Posuđeno

Donosimo Analizu Sporazuma i presude – NK Čelik Zenica – Grad Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako bismo javnosti u što većoj mjeri dočarali koliko je nerazumna, neshvatljiva i pogrešna prvostepena presuda Općinskog suda u Zenici koji je odbacio tužbeni zahtjev NK Čelik Zenica protiv Grada Zenica, objavljujemo stručnu analizu Sporazuma i same presude koju je za klub napisao nezavisni pravni stručnjak s višegodišnjim pravosudnim i akademskim iskustvom  – Demirel Delić.

Analiza Sporazuma o saradnji između Grada Zenice i Udruženja građana Nogometni klub „Čelik“ Zenica

Historijat/geneza analize:

Neki pozivi se ne odbijaju. To je situacija sa jednostavno formulisanom molbom koju sam zaprimio od predstavnika rukovodstva NK Čelika Zenica: postoji li mogućnost da kao pravnik sa višegodišnjim akademskim i pravosudnim iskustvom, kao saradnik međunarodnih organizacija Vijeća Evrope, Fondacije Centar za javno pravo, Fondacije Konrad Adenauer, asistent na Pravnom fakultetu na predmetima Ustavno pravo, Teorija prava, kao saradnik na Sudu BiH i Apelacionom odjeljenju Suda BiH, konsultant u međunarodnim arbitražnim postupcima i postupcima pred domaćim sudovima, pravni savjetnik u VSTV-u BiH, međunarodnim pravosudnim projektima EU, analiziraš odredbu Sporazuma o saradnji između Čelika i Grada Zenice u pogledu ugovorene obaveze Grada Zenice da sva novčana sredstva oprihodovana od zakupa poslovnih prostora na stadionu Bilino polje prenosi na
račun Omladinske škole NK Čelik?

Na moj instinktivni refleks da ako se i slučajno očekuju, pamfleti nisu moj djelokrug aktivnosti, preduhitren sam žustrom i nedvosmislenom opaskom:
ništa drugo osim objektivne i stručne analize ne prihvatamo i zato si kontaktiran. I zato evo, par dana poslije, tu smo – gdje smo. Predmet analize/sporno pitanje: Da li je moguće da je ugovorena odredba između Grada i
Čelika kojom se Grad Zenica obavezao da će novčana sredstva oprihodovana od zakupa svih poslovnih prostora na stadionu Bilino polje, od 1. januara 2021. godine, prenositi na račun Omladinske škole NK Čelik do 10. u mjesecu za prethodni mjesec, ništava, odnosno da li je suprotna Zakonu o budžetima F BiH?
Fokus analize je u sadržaju Sporazuma.

POGLEDAJTE U NASTAVKU SVIH 11 STRANICA ANALIZE

Demirel Delić je stalni saradnik Zenicabloga, a njegove kolumne možete pročitati NA OVOM LINKU
25.11.2022. godine

Analiza Sporazuma i presude – PDF DOKUMENT ZA PREUZETI NK Čelik Zenica – Grad Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno