Zenica

AMZ pomaže sanaciju puta za Bistricu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija ArcelorMittal Zenica je nakon značajne i urgentne reakcije menadžmenta i zaposlenih u saniranju neposrednih posljedica poplava i klizišta najavila u mjesecu avgustu prošle godine i nastavak pomoći u ovom smislu, do ukupnog iznosa od 500.000 KM.

U želji da ta sredstva budu usmjerena na mjere otklanjanja štete i preventivne mjere u najugroženijim lokalnim zajednicama, ostvarena je bliska saradnja sa upravom Grada, odnosno Općine Zenica, pri čemu je donijeta odluka da se pristupi sanaciji klizišta na putu u selu Bistrica, podsjeća u izjavi za RTV Zenica Dijana Božić-Srdanović, portparolka kompanije. Dodaje da će ovaj projekat osigurati značajnu, praktičnu i vitalnu pomoć ovoj lokalnoj zajednici, a i šire.

Uspostavljanje normalne komunikacije je od velike važnosti za stanovnike Bistrice. Time se, prema riječima predsjednika i zamjenika predsjednika Savjeta mjesne zajednice Bistrica Seada Jusića i Sedina Oruča, stvaraju pretpostavke za normalnije uslove života. Rok za završetak sanacije klizišta na putu u selu Bistrica je tri mjeseca. Prošle godine Kompanija ArcelorMittal Zenica je, blisko surađujući sa lokalnim vlastima, odmah donirala više tona razne vrste pomoći.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno