Zenica

AMZ o današnjem eko-incidentu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom kratkotrajnih povećanih emisija prašine, koje su se desile danas oko 11 satu u pogonu kompanije ArcelorMittal Zenica, obavještavamo vas o slijedećem: Danas, 29.05.2015. u pogonu Visoka peć vršeno je balansiranje trećeg (rezervnog) ventilatora elektro filtera, instaliranog u odjeljenju bunkerska estakada, kako bi bio spreman za rad u slučaju kvara jednog od dva radna ventilatora.
Budući da je za normalan rad otprašivanja bunkerske estakade dovoljan rad dva ventilatora, a da je za potrebe balansiranja na kratko vrijeme morao biti uključen i treći ventilator, njegovim uključivanjem došlo je do stvaranja većeg potpritiska u sistemu koji je uzrokovao odsisavanje ulaznih sirovina sa trakastih transportera kao i nataloženih praškastih materija u cjevovod trećeg ventilatora i njihovo izbacivanje u atmosferu.
Ove emisije trajale su oko 30 minuta, a u tom periodu tehnički tim Visoke peći poduzeo je sve mjere kako bi se ove emisije smanjile što je više moguće.
Trenutno je stanje na ovom sistemu u potpunosti normalizirano.“
Hvala za pažnju. ArcelorMittal Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno