Info

AMUS: Prevaranti uzimaju novac

Iz Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS) stigla je obavijest o prevari ljudi koji se vlasnicima ugostiteljskih objekata neistinito predstavljaju nudeći lažne ugovore agencije AMUS. Prenosimo ovo upozorenje:

– Ukoliko Vam se javi osoba radi zaključenja ugovora za regulisanje muzičkih autorskih prava u ime AMUS-a i plaćanja naknade u gotovini, molimo da o tome obavijestite najbližu policijsku stanicu i AMUS na boj telefona: 033 255 300 jer se radi o pokušaju prevare.
Obavještavamo korisnike autorskih muzičkih prava, naročito ugostitelje da je jedini legalan način izmirivanja obaveza po osnovu autorskih muzičkih prava potpisivanje ugovora sa AMUS-om i uplata na žiro račun AMUS-a.

Stručna služba AMUS-a na osnovu potpisanog Ugovora, korisniku ispostavlja fakture na mjesečnom nivou, te korisnici vrše uplate na račun AMUS-a kod UniCredit Banke.
Bilo koji drugi način plaćanja NIJE LEGALAN – navodi se.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem