Ljudi

Amna Isaković iz Kengura dobila poziv selektora U16 košarkaške reprezentacije BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amna Isaković iz Kengura dobila poziv selektora U16 košarkaške reprezentacije BiH – U KK Kengur stiglo je još jedno priznanje. Naime, članica kadetske selekcije Kengura, Amna Isaković,  dobila je poziv selektora Slobodana Kecmana na okupljanje i pripreme ženske kadetske U16 reprezentacije, koja će u mjesecu avgustu u periodu od 17.-26.8.2017.godine učestvovati na Evropskom prvenstvu B divizije u Skoplju (Makedonija).

Pripreme su zakazane za 17.juli 2017.godine u hotelu Italija u Sarajevu –Pofalići.

U nastavku vam prenosimo saopštenje iz KK Kengur:

Amna je u toku cijele sezone imala kontinuitet odličnih igara u državnoj Ligi mladih KSBIH,  što govore i njene sveukupne brojke po svim košarkaškim parametrima, gdje je bila uvrštena u top 5 strijelaca lige.

Tako je dala doprinos da naša veoma mlada generacija košarkašica osvoji 3. mjesto u državnoj Ligi mladih, što je veliki uspjeh s obzirom na veoma jaku konkurenciju. Ovaj poziv dobija na značaju jer je Amna rođena 2002. godine i uvrštena je u sastav reprezentacije djevojčica koje su starije i rođene 2001. godine.

Sigurno da će ovaj poziv biti dodatni motiv za našu Amnu da skupi dodatno iskustvo i da još više radi u budućnosti. Pored Amne treba napomenuti da još nekoliko igračica iz naše generacije 2002 godišta “kuca” na vrata ženske kadetske selekcije i nadamo se da ćemo u budućnosti imati još igračica koje će biti okosnica ženske košarke u BIH. Amni želimo mnogo sreće i uspjeha u daljnjem razvoju i karijeri.

E.Imamović

Foto KK Kengur



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno