Info

Amna Hrustić i Lejla Zilić-Čurić, više asistentice sa Pravnog fakulteta u Zenici, izlažu naučni rad na Svjetskoj konferenciji u Budimpešti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amna Hrustić i Lejla Zilić-Čurić, više asistentice sa Pravnog fakulteta u Zenici, izlažu naučni rad na Svjetskoj konferenciji u Budimpešti

Trenutno se u Budimpešti, u organizaciji Ludovika univerziteta održava druga po redu Svjetska konferencija pod nazivom “Rat i mir u međunarodnom pravu – sudbina ljudskih prava”. Više asistentice i doktorantice sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici Lejla Zilić-Čurić i Amna Hrustić, jedine iz regiona učestvuju na pomenutoj svjetskoj konferenciji i izlažu rad na temu “Pravni odgovor na klimatske promjene – međunarodni zločin ekocid”.

Riječ je o koautorskom istraživanju u oblasti ekološkog prava i krivičnog prava koje nastoji istražiti potencijale ekološkog prava i krivičnog prava u cilju regulacije klimatskih promjena i moguće inkriminacije ekocida kao međunarodnog zločina.

Ludovika univerzitet, Fakultet za javnu administraciju i međunarodne studije na ovoj eminentnih svjetskoj konferenciji okupio je naučnike, istraživače i praktičare sa pet kontinenata odnosno 20 država svijeta kako bi dali svoj naučni doprinos i potaknuli raspravu o brojim problemima u oblasti ljudskih prava, krivičnog prava i ekološkog prava sa kojima se susreće cijelo čovječanstvo današnjice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno