Ljudi

Amir Topoljak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amir Topoljak – Brojni su Zeničani ostavili neizbrisiv trag u zeničkoj historiji, a svojim su postignućima uveliko doprinijeli naučnom, književnom, umjetničkom i društvenom životu. Dr.sc. Amir Topoljak, rođen u Zenici, područje kojim se bavi je Kineziologija i Menadžment u turizmu i sportu .

Autor i kooautor je šest naučnih knjiga. Sudjelovao je na više međunarodnih naučnih kongresa i simpozija u zemlji i inozemstvu podnoseći referate i naučna izlaganja. Bio je nositelj niza aktivnosti, suradnik na projektima. Član je Međunarodnih programskih savjeta naučnih skupova.

S obzirom na to da ima i druge kvalifikacije, bio je rukovodilac i predavač na brojnim skupovima za osposobljavanje i stručno usavršavanje kadrova u sportu i sportskoj rekreaciji. Za uspjeh i doprinos na raznim poljima dobio je više pismenih priznanja i zahvalnica od različitih, kulturnih, naučnih i humanih organizacija u Europi i svijetu.

Za profesionalni i volonterski rad odlikovan raznim priznanjima u BiH. Kao sportski radnik aktivno je sudjelovao, a i danas radi u brojnim naučnim, stručnim, sportskim i društvenim organizacijama. Postigao je značajna ostvarenja na području naučnog, stručnog i pedagoškog rada u sportu. Kontinuirano je prisutan u sportu – gotovo 29 godina, bilo u ulozi aktivnog sportiste, stručnjaka ili sportskog funkcionera. Kao sportista natjecao se u atletici, gimnastici, nogometu i borilačkom sportu. U svojstvu trenera borilačkog sporta i gimnastike postigao je sa svojim sportistima niz zapaženih rezultata, a neki su njegovi sportisti postali i državni reprezentativci.

Uradio  je besplatno preko 50 projekata za razvoj sporta u Gradu Zenica . Inicijator je za osnivanje naučnoistraživačkog “Instituta za turizam i sport” u Gradu Zenica i još mnogo toga..

Udruga Kineziologa Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno