Ljudi

Amina Hodžić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amina Hodžić – Na prvi razgovor za posao zvali su je zbog jedne rečenice u CV-ju – da sebe za nekoliko godina vidi kao najbolju voditeljicu u BiH. Danas je voditeljica centralnog Dnevnika i „Federacije plus“, veliki gurman i zaljubljenica u tradicionalnu bosansku kuhinju. Lijepu voditeljicu Aminu Hodžić gledaoci pred malim ekrana svaki dan mogu vidjeti u centralnom Dnevniku FTV-a, kao i u vikendom u emisiji „Federacija plus“. Sa aktuelnim temama i zanimljivim gostima do samog kraja plijeni pažnju gledalaca. Ova Zeničanka novinarske korake napravila je iz radoznalosti, i to na Face TV-u.

– Oduvijek sam maštala da ću se baviti ovim poslom, ali nisam znala da ću to i ostvariti. Zanimljivo je da su me na prvi razgovor zvali samo zbog jedne rečenice u CV-ju – da sebe za nekoliko godina vidim kao najbolju voditeljicu u BiH. Njima je to bilo simpatično, naivno, ambiciozno i duhovito – govori Hodžić, dodajući da je nakon toga radila i na TV1, a danas na njeno zadovoljstvo, dijete je Sivog doma. Budući da Federacija plus uskoro slavi prvi rođendan, upitali smo Aminu može li nakon godinu kazati ko su joj do sada bili najzanimljiviji sagovornici i kakve priče su je najviše dojmile.

– Iako zvuči kao kliše, svi gosti su za mene jednako bitni i specifični na svoj način i zahvalna sam im na ostvarenoj saradnji. Najviše cijenim mlade koji ostvare značajan rezultat najčešće bez ičije pomoći. Takve priče su mi i najzanimljivije – kaže Amina.

Rad pod pritiskom

Nepredviđene situacije na snimanju, na sreću, nisu joj se dešavale. Ali Amina i njena ekipa uvijek imaju spreman plan B ukoliko im, recimo, gost u posljednji momenat otkaže dolazak, ili ako se dogode neke tehničke smetnje u emitiranju.

– Ako se gost ne pojavi u emisiji, uvijek u rezervi imamo priloga koji spašavaju situaciju u tim momentima. Međutim, vrlo otvoreno saopćimo informaciju o izostanku gosta jer sve drugo bi bilo nepoštovanje i neodgovornost prema gledaocima – iskrena je naša sagovornica. Kaže da joj rad pod pritiskom ne predstavlja problem, štaviše tada mnogo bolje funkcionira.

– Monotonija me uspavljuje, dok se u vanrednim situacijama, pod pritiskom, povećava adrenalin i raste koncentracija, pa mogu mnogo više da pokažem nego inače – ističe Amina, naglasivši kako se u informativnom programu vidi i u budućnosti. Čak i na istom radnom mjestu.

– Ne bih ništa mijenjala. Veliko mi je zadovoljstvo raditi na FTV-u sa kolegama koje izuzetno cijenim i poštujem, koji imaju mnogo iskustva i od kojih se mnogo može naučiti. Nadam se da ću i ja nekada biti u njihovoj situaciji i iskustvo i znanje prenostiti na mlađe – optimistična je Hodžić.

Zdrava ishrana

Ljubitelj je zdrave prehrane, zahvaljujući kojoj održava vitku liniju.

– Kupujem organske proizvode, a imam tu sreću da se moji roditelji, pored posla, stižu posvetiti i bašti i voćnjaku, tako da uvijek imam dostupne domaće proizvode – priča Amina. Nije pretjerani zaljubljenik u trening. Voli kuhati, iako zbog malo slobodnog vremena to često ne radi.

– Najčešće kupujem gotovu hranu, jer živim sama, ali kad imam vremena, volim skuhati čorbicu, napraviti pitu, tjesteninu, špinat ili neku salatu. Veliki sam gurman i najviše volim tradicionalnu kuhinju. Kako živi u Sarajevu, a porodica joj je u Zenici, svaki slobodan trenutak nastoji provesti u rodnom gradu.

– Koliko god slobodnog vremena da imam, čini se da ga nikad nije dovoljno kada je riječ o porodici. Uvijek sam ih željna – ističe simpatična Amina. Pored druženja sa najmilijima, slobodne trenutke rado provodi gledajući filmove.

– Volim životne priče nastale prema istinitom događaju, volim akcije i psiho trilere. Posljednji koji me oduševio je film našeg oskarovca Danisa Tanovića „Smrt u Sarajevu“. Izuzetno cijenim dokumentarne filmove, a izdvojila bih posljednji dokumentarac kolege Namika Kabila „Srce od drveta“ – priča Hodžić, uz napomenu da se nerijetko opušta i uz dobro štivo.

– Volim pročitati dobru knjigu, posljednja koja me oduševila je „Prorok“ Halila Džubrana.

Djevojka bez predrasuda

Kao i svaka mlada žena, najviše novca troši na odjeću i obuću. Čak ni estetski poduhvati za nju nisu tabu tema

– Tu vrlo teško ekonomišem, najčešće i pretjeram. Volim sve odjevne predmete, ipak najviše obuću i torbice – priča harizmatična voditeljica, otkrivši da nema predrasuda kada su modni trendovi u pitanju i da cijeni domaće kreatore, naročito haljine Belme Tvico. A nisam protivnik estetskih korerekcija, ako to nekoga čini sretnim. Mlada sam za to, što ne znači da se nekada neću odlučiti i na taj korak ukoliko osjetim potrebu – zaključuje Hodžić.

(Razgovarala Lida Balić/Faktor.ba/Foto: M. Živojević)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno