Ljudi

Amina Hodžić je nova voditeljica Dnevnika Nove BH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amina Hodžić je nova voditeljica Dnevnika Nove BH – Programskom timu Nova BH televizije se kao voditeljica centralno informativne emisije „Dnevnik“ pridružuje i Amina Hodžić, jedno od najprepoznatljivijih lica sa TV ekrana u Bosni i Hercegovini.

Nova BH i ovom akvizicijom potvrđuje status medijske kuće koja okuplja vrhunske profesionalce. Upravo će oni stvarati neovisan i objektivan informativni program koji ultimativno stavlja gledatelja u centar svog programa.

„Dolazak u Informativni tim Nove BH velika je profesionalna prekretnica i ambicija, koju u saradnji sa svojim kolegama želim izraziti kroz istinito i pouzdano novinarstvo. Pridružujem se iskusnoj, talentiranoj ekipi stručnjaka koji će postaviti nove temelje televizijskog novinarstva u našoj zemlji. Kao mlada novinarka donijet ću kreativni elan u našu redakciju koja već djeluje kao jedna velika porodica. Kreiranje Informativnog programa je imperativ za cjelokupan programski i produkcijski tim Nove BH i zaista se veselim rađanju našeg i Vašeg novog Dnevnika“ – rekla je Amina Hodžić.

Amina je svoj novinarski put započela prije sedam godina kao novinarka, voditeljica i producentica u redakcijama kulturno – zabavnog programa FACE televizije i TV1. Početkom 2015. godine pridružuje se informativnom timu Federalne televizije gdje je bila angažirana kao voditeljica emisija „Federacija plus“ i „Dnevnik 2“.

Amina Hodžić ima zavidno iskustvo kao prezenter informativnih emisija i u svojoj sedmogodišnjoj karijeri značajan broj realiziranih intervjua sa istaknutim ličnostima iz različitih sfera društvenog života Bosne i Hercegovine. Amina je bachelor komunikologije na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Podsjećamo, tim Nove BH strateški je odredio pravac najgledanije televizije u BiH i nesumljivo će odgovoriti svim izazovima koje donosi nova era televizijske industrije. Tačan, neovisan i pouzdan Informativni program će biti nositelj programskih sadržaja Nova BH televizije, koji stavlja gledatelja u centar svih informacija i radi za dobrobit svih građana u Bosni i Hercegovini.

life.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno