Nogomet

Američki ambasador u posjeti NS/FS BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Američki ambasador u posjeti NS/FS BiH – Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini, H.E. Eric Nelson, sa saradnicima danas je posjetio sjedište NS/FS BiH u Sarajevu. Predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Milorad Sofrenić i Ivan Beus, te generalni sekretar Adnan Džemidžić su upoznali ambasadora Nelsona sa radom NS/FS BiH, redovnim aktivnostima i projektima koji su u planu.

Predsjednik Begić se u svom kratkom obraćanju zahvalio na današnjoj posjeti ambasadoru Nelsonu i naglasio da je ovaj Savez od 1992. godine do danas prošao kroz brojna iskušenja i teškoće, od organizacionih, finansijskih do suspenzije Saveza koja je uslijedila 2011. godine.

Nakon toga, zahvaljujući Komitetu za normalizaciju, NS/FS BiH uz podršku UEFA i FIFA ostvaruje vidan napredak u radu i kontinuirano se razvija u svim segmentima svoga djelovanja.

Predsjednik Begić je posebno istakao da su ostvareni veliki pomaci u tom periodu, počevši od plasmana „A“ reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine, izgradnje Trening centra u Zenici, novog administrativnog sjedišta NS/FS BiH, do upoznavanja sa projektima na kojima se trenutno aktivno radi. Ovaj napredak ne bi bilo moguće postići bez jedinstva koje vlada među članovima IO, kao i Administracije NS/FS BiH čijom reformom su se stvorili realni preduslovi za kvalitetniji rad.

NS/FS BiH je izrasla u uspješnu i finansijski stabilnu sportsku organizaciju koja u dosadašnjem periodu rada na projektima nije tražila pomoć države. Izvršni odbor ipak neće moći sam krenuti u projekat izgradnje nacionalnog stadiona. Ipak, rukovodstvo Saveza se nada da će i oni koji dođu poslije njih nastaviti raditi na razvoju i unapređenju fudbala u našoj zemlji.

Ambasador Nelson je bio posebno impresioniran video prezentacijom u kojoj su naglašene ključne vrijednosti, vizija i misija Saveza u narednom periodu. Kako je ambasador Nelson primijetio, mnogo je razloga zašto je uspjeh NS/FS BiH interesantan za njega lično. Prije svega, jedinstvo je ono na čemu se temelji uspjeh ovog Saveza, a timovi koji pobjeđuju su uvijek oni koji su ujedinjeni.

„Zadatak na kojem svi vi predano radite sa vašim igračima, je posebno bitan za budućnost, jer pruža nadu mladim ljudima, koji kako čujem žele otići u inostranstvo. Ova zemlja može uspjeti, jer zajedničkim snagama se može mnogo toga postići u narednom periodu“, rekao je između ostalog Nelson. On je izrazio nadu da će ambasada SAD-a i NS/FS BiH u narednom periodu sarađivati, odnosno biti partneri u borbi protiv korupcije, ističući da je ponosan na partnerstvo koje već odavno ostvaruju USAID i NS/FS BiH na raznim poljima aktivnosti.

Ambasador je, završavajući posjetu, napomenuo da je naučio i jednu novu riječ a to je nogomet.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno