Ostali sportovi

Amelu Tuki i nagrada za Sportistu Kaknja 2014.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Domu kulture Kakanj je održano proglašenje najboljih sportista i sportskih klubova za 2014. godinu. Priznanje za najboljeg seniora primio je otac Amela Tuke. Najuspješnijeg sportistu svi prisutni su pozdravili posredstvom Skype veze Amel je pratio manifestaciju u hotelskoj sobi u Gentu (Belgija)

Najbolji senior je atletičar Amel Tuka, a najbolja seniorka bokserka Hasna Tukić. Nagrada za životno djelo dodjeljena je Besimu Gafuroviću, a najbolja sportska organizacija je Košarkaški klub Kakanj.

Najbolji kakanjski sportista-senior u 2014. godini je Amel Tuka. Rođen je 9.januara 1991. godine, višestruki je prvak BiH na 400 i 800 metara, rekorder BiH na 400 metara, rekorder BiH na 800 metara, prvo mjesto na Kupu Europe u Gruziji, bronzani na Prvenstvu Balkana u Rumuniji, drugo mjesto na Internacionalnom mitingu u Velenju, treće mjesto na “Flame games” mitingu u Amsterdamu, proglašen za jednog od troje najboljih sportista u BiH za 2014 godinu…

Najveći uspjeh je finale Evropskog prvenstva u Cirihu sa osvojenim šestim mjestom. Sa Amelom je uspostavljen video-link obzirom da se trenutno nalazi na dvoranskom prvenstvu u Gentu (Belgija), a plaketu je primio njegov otac Senad.

Na svečanosti prisutnima se, između ostalih, obratio i općinski načelnik Nermin Mandra.

“Sport u Kaknju odavno je nadrastao one osnovne forme koje se odnose na zdrav način života, bijeg od poroka, korištenje slobodnog vremena na pravi način itd. Uz sve nabrojano, sport u Kaknju je još nešto više, a to nešto više se ogleda u činjenici da za kakanjske klubove nije važno samo učestvovati u sportskim takmičenjima. Umjesto toga kakanjski klubovi jasno pokazuju da je njihova ideja vodilja „važno je pobijediti, izboriti viši rang takmičenja, postići rekord, osvojiti zlatnu medalju, biti najbolji sportista“ itd. Takva istinska sportska motivacija daje fascinirajuće rezultate. Kakanj ima nekoliko sportskih klubova koji se takmiče u najvišim rangovima takmičenja, naši sportisti postižu sjajne rezultate na takmičenjima u državi i inostranstvu, te time svakodnevno pokazuju da nema nemogućih i neostvarivih sportskih dosega, uspjeha i rezultata. Zbog toga smo ponosni na naše sportiste i sportske organizacije. Kakanj se ove svečane večeri zahvaljuje sportistima za svu radost koju su svojim sjajnim rezultatima donijeli u naša srca. Svim sportistima i sportskim organizacijama kojima su dodijeljena priznanja čestitam, a kakanjskim privrednicima zahvaljujem za ulaganja u sportsku infrastrukturu i pomoć koju pružaju kakanjskim sportskim organizacijama i pojedincima”, rekao je općinski načelnik Nermin Mandra.

Svim dobitnicima priznanja uručene su plakete i pehari, a najboljem senioru, seniorki, junioru, juniorki i najboljem sportisti invalidu su uručene i novčane nagrade.

Članovi žirija su bili Izudin Neimarlija, Midhat Sikira, Edin Begovac, Nermin Begić, Suad Spahić, Denis Knežević i Almir Amitović.

Pokrovitelj manifestacija bili su Općina Kakanj i Sportski savez Kakanj, dok su sponzori bili Rudnik mrkog uglja Kakanj, Termoelektrana Kakanj i Tvornica cementa Kakanj.

KakanjLive



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno