Sudske klupe

Amelu Hasaničeviću dvije i po godine zatvora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amelu Hasaničeviću dvije i po godine zatvora – Kantonalni sud u Zenici osudio je Amela Hasaničevića na dvije i po godine zatvora jer je pijan učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Milan Pejić iz Usore.

Hasaničeviću je izrečena i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od godinu dana, a oštećeni se sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućuju na parnicu.

Presuda je izrečena nakon ponovljenog postupka pred Sudom u Zenici nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo presudu iz februara 2016. godine, kojom je Hasaničević bio osuđen na istu zatvorsku kaznu, te predmet vratio na ponovno suđenje. Presuda nije pravosnažna i na nju se strane u postupku mogu žaliti Vrhovnom sudu FBiH u roku od 15 dana.

U presudi se navodi da je Hasaničević  1. januara 2015. godine oko 6.20, nakon što je u toku novogodišnje noći konzumirao alkohol, sjeo za volan alfa romea sa 1,75 primila alkohola u krvi i krenuo iz Doboja prema Tešnju. Krećući se nedozvoljenom brzinom, u 6.40, po dolasku u naselje Žabljak, opština Usora, nije učio ispred sebe u desnoj saobraćajnoj traci jasno vidljivu zaustavljenu “opel vektru”, kojom je upravljao Pejić.

Na “vektri” su bila upaljena sva četiri pokazivača pravca jer se Pejić zaustavio zbog kvara na vozilu. Hasaničević je svojim vozilom udario u “vektru”, u kojoj je bio Pejić, i tom prilikom je on zadobio teške povrede, od kojih je istog dana u 10.15 preminuo u Opštoj bolnici Tešanj. Kako su mediji pisali nakon nesreće, Pejić je tog jutra vozio kćerku na posao, a djevojka je neposredno prije nesreće odlučila nastaviti put pješice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno