Ostali sportovi

Amel Tuka u Monaku postigao drugi najbolji ovogodišnji rezultat Evropljana na 800 metara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amel Tuka u Monaku postigao drugi najbolji ovogodišnji rezultat Evropljana na 800 metara – Rezultat Amela Tuke, kojeg je postigao u utrci na 800 metara na mitingu Dijamantne lige u Monaku u petak uvečer (1.44.94) drugi je najbolji rezultat u ovoj disciplini među Evropljanima, potvrđeno je danas objavom rezultata.

Bolji od njega, za 22 stotinke je samo Francuz Pierre Ambroise Bosse, koji je istu večer, u drugoj utrci, postigao trenutno najbolje vrijeme, 1.44.72.

Zanimljivo je da je ovo treća istrčana Amelova utrka ove godine uokviru liste “TOP 10″, koja obuhvata samo po jedan, najbolji rezultat svakog atletičara”. Ono što je najbitnije istaći je da Amel “brusi formu” i da iz utrke u utrku postiže sve bolje rezultate, pa je tako u monaku prvi put ove godine trčao “ispod” 1.45.00.

– Sad slijede najjače pripreme, planina, a onda odmaranje pred samu trku u Londonu, otkrio nam je Amel.

Podsjećamo, najveće ovogodišnje okupljanje atletičara, Svjetski atletski šampionat u Londonu je od 4. do 13. avgusta. Amelova disciplina je na rasporedu 5. i 6. avgusta, a finale je 8. avgusta (dodjela priznanja dan kasnije).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno