Ostali sportovi

Amel Tuka: Tražimo uvećanje budžeta za vrhunski sport

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kampanja “Glas sportista” za rješavanje sistemskog finansiranja vrhunskog sporta BiH – Amel Tuka, jedan od najistaknutijih bh. sportista, istakao je alarmantnu razliku u izdvajanju sredstava za sport u BiH u poređenju s prosječnim izdvajanjem u Europskoj uniji. Dok se u EU u prosjeku izdvaja 1 posto budžeta za sport, u BiH su izdvajanja za sport na nivou statističke greške.

Amel Tuka: “1 posto budžeta se u prosjeku izdvaja za sport na nivou Europske unije, a kod nas su izdvajanja za sport na nivou statističke greške. Tražimo uvećanje budžeta za vrhunski sport na svim nivoima vlasti u BiH kao u Europskoj uniji, na 1 posto”.

Olimpijski komitet BiH, sportski savezi BiH i najuspješniji bh. sportisti odlučili su da kroz kampanju “Glas sportista” potaknu na promjene institucije i nadležna ministarstva na svim nivoima vlasti, kako bi se vrhunski sport, vrhunski sportisti i olimpijci, te reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine konačno počele sistemski finansirati i tretirati kako zaslužuju.

Brže, više, jače, zajedno za bh sport!“, navodi se u saopćenju Olimpijskog komiteta BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno