Ostali sportovi

Amel Tuka: Sve sam uradio kako treba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amel Tuka: Sve sam uradio kako treba, ali forma ne dolazi kada mi to želimo – Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nije se uspio plasirati u finale utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a u razgovoru za Klix.ba je kazao kako njegovo tijelo nije odgovorilo onako kako je trebalo na sve treninge koje je odradio u pripremama za OI.

Tuka je utrku završio na 4. mjestu, a u finale iz njegove grupe su se plasirali Kipketer i Berian. Nedostatak snage u posljednjih stotinu metara uzrok je njegovog neprolaska u finale utrke i ne tako dobrog plasmana u polufinalnoj utrci.

“Prije trke sam se osjećao dobro, imao sam dobar osjećaj na samom zagrijavanju. Ušao sam u trku hrabro, dobro sam krenuo, ali nisam imao dovoljno snage da izvučem posljednjih 100 metara onako kako ja to znam. Mislim da moja top forma još nije došla, ali to je sport, ne možete imati formu kada vi to želite, to jednostavno dođe”, izjavio je Tuka.

Naš najbolji atletičar je još dodao da su svi koji su se plasirali u finale zaslužili to jer su istrčali vrhunske rezultate i plasirali se među osam najboljih na planeti. Nakon trke trener Gianni Ghidini mu je kazao da je zadovoljan.

“On je uvijek uz mene, velika mi je podrška i zahvaljujući njemu uvijek sam sretan, zadovoljan i veliki optimista. On je ovo sve prije prošao i zna šta je atletika. Rekao mi je da je on zadovoljan jer zna da smo radili sve kako treba ove godine, trenirali naporno i posvetili se svemu maksimalno, a rezultat će doći kad tad”, izjavio je Tuka te dodao da je neizostavna i podrška porodice i prijatelja:

“Moja porodica mi je sve, bez obzira na to šta se dešava u mom životu, dobro ili loše, imam jaku vezu sa porodicom i to mi je najvažnije. I moji prijatelji su tu uvijek, moj veliki vjetar u leđa. Ovom prilikom im se želim zahvaliti od srca, ponosan sam što imam divne ljude oko sebe koji me čine sretnim”.

S obzirom na to da je prošle godine trčao mnogo brže nego ove, svjetska javnost je primijetila da Amel Tuka nije u najboljoj formi, što je i sam rekao za naš portal.

“Ja sam uvijek realan u svemu pa tako i kad sam ja u pitanju. Očigledno je da nisam u formi kao prošle godine, ali to je sport, to je već nauka. Kao što sam već rekao, radio sam sve što je trener zahtijevao od mene, posvetio sam se sportu u potpunosti, ali forma ne dolazi onda kada mi to želimo. Tijelo samo mora odgovoriti na naše treninge”, istakao je Tuka.

Naš najbolji bh. atletičar nakon Olimpijskih igara planira nastupe na Dijamantskoj ligi, gdje želi istrčati što bolji rezultat prije nego završi sezonu.

Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno